6 důvodů, proč nemáte co na sebe

Každé ženě se minimálně jednou v životě stalo, že ráno otevřela skříň a s panikou zjistila, že z jejího obsahu nemůže poskládat hezký a slušivý outfit. Taková situace vám především po ránu může způsobit nepříjemnou úzkost z toho, že buď špatně nakupujete nebo že si neumíte uspořádat oblečení. Jak tomu předejít?

Svět módy se neustále mění, módní značky přichází s novými kolekcemi několikrát do roka, časopisy, které se zabývají módou na vás valí velké množství informací, trendů a tipů na oblečení a doplňky, bez kterých se neobejdete. Může být těžké všem lákadlům odolat, ale pro fungující šatník je opravdu důležité, aby každý věděl, jaký je jeho styl, a co chce svým oblečením vyjádřit.

Jak se nenechat ovlivnit vnějšími vlivy a nakupovat tak, že budete mít vždy co na sebe?

Řekněte ne příležitostnému nakupování

Možná máte v diáři naplánovanou svatbu, rande, pohovor nebo dovolenou a první co vás napadá je, že musíte jít nakupovat, protože přece potřebujete nové šaty, sandály nebo sako na tyto speciální události. Tímto způsobem však váš šatník nikdy nebude fungovat jako celek. Vaše skříň tak bude plná oblečení, které si obléknete maximálně jednou, a které nelze se zbytkem snadno kombinovat.

Jak to vyřešit? Základem všeho je mít v šatníku několik základních a univerzálních kousků, které můžete využít k mnoha různým příležitostem. Např. malé černé, jednobarevný blejzr, bílou košili nebo midi sukni. Ty můžete vždy oživit pomocí šperků a jiných doplňků.

Vaše oblečení by mělo reflektovat váš životní styl

Možná jste pracovala v bance a před několika měsíci změnila povolání, ve kterém se nosí neformální oblečení. Jako první váš možná napadne, že nemáte co na sebe, a že musíte vyrazit na nákupy. Zamyslete se ale nad tím, jak můžete zužitkovat dosavadní kousky. Například černý blejzr, který jste předtím nosila k sukni šité na míru, můžete nyní využít i na neformální nošení – vyhrňte rukávy a oblékněte k němu tričko, džíny a tenisky. 

Věnujte pozornost barevné paletě

V tom ideálním šatníku by mělo převládat několik základních barev, které lze mezi sebou snadno kombinovat. Některým lidem to může přijít velmi nudné nebo omezující, ale opak je pravdou. Získáte tak totiž nekonečné množství kombinací. Barvy, které nosíte by vám měly samozřejmě slušet a měly by se hodit k ostatním kouskům, které již vlastníte.

Nelpěte na aktuálních trendech

Vyrazila jste na nákupy a nejste si jistá, zda to opravdu vynosíte? Zeptejte se sama sebe: Kolikrát si to asi obléknu? Hodí se to ke zbytku mého šatníku? Trendy nás sice baví, ale jsou také nestálé. Při jejich nákupu budete mít skvělý pocit, protože si pořizujete něco originálního a módního, ale za krátkou dobu i ten nejtrendovější kousek začne ztrácet na své kráse.

Plánujte

Váš šatník možná není uspořádaný podle Marie Kondo a ve způsobu oblékání nemáte žádný systém. Vybírat oblečení pět minut před odchodem z domu tak může být velmi stresující. Proto je důležité si večer vyhradit nějaký čas a zapřemýšlet nad tím, co si druhý den obléknete. Pravděpodobně na to nebudete mít čas každý večer, ale vězte, že vám to ráno ušetří zbytečnou úzkost. 

šaty Desigual Helga Suede

Stále nakupujete to stejné

Milujete béžové svetry a tmavě modrá trička? A máte ve skříni několik kousků od každého? To nevytváří moc prostoru pro zajímavé a jedinečné kombinace. Zamyslete se nad tím, jaké další kousky byste místo toho mohla mít. Proveďte revizi aktuálního stavu a při příštích nákupech to mějte na mysli.

Sdílet

One thought on “6 DŮVODŮ, PROČ NEMÁTE CO NA SEBE”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *