Jak nosit tenisky do práce

Nebaví vás do práce nosit pouze boty na vysokém podpatku nebo baleríny, ze kterých se vám dělají nepříjemné puchýře? Přemýšlíte o tom, že byste si do práce vzala tenisky, ale nejste si jistá, jestli to je vhodné a zda se k formálnímu oblečení vůbec hodí? Snad vás potěšíme, když vám povíme, že ano!

První tenisky byly vyrobeny před více jak 120 lety. Na jejich kvalitu se tehdy moc nehledělo, při výrobě se nerozlišovalo, zda se jedná o tenisku na levou nebo pravou nohu, jeden střih se nosil na obě chodidla.

Zlom nastal v roce 1917, kdy společnost Converse začala vyrábět tenisky na basketbal (v té době velmi oblíbený sport). V roce 1936 se plátěné tenisky staly oficiální obuví amerického olympijského týmu. A již v 50. letech se staly velkým trendem ve světě módy, který trvá až do dnešního dne. S tím rozdílem, že dnes máme na výběr tenisky různých barev, materiálů a stylů.

Co je důležité vědět, pokud chcete nosit tenisky do práce?

Obujte ten správný typ tenisek

Tenisky, ve kterých běháte nebo cvičíte zumbu si ponechte pouze na sportování. Ty do práce by měly mít elegantnější nádech, a měly by být vyrobené ideálně z koženky, kůže nebo semiše.

Zvolte tu správnou barvu

Tenisky by měly přirozeně splynout s vaším oblečením, abyste na ně příliš neupozorňovala, především, pokud se v nich ze začátku moc necítíte. Ty do práce proto vybírejte v neutrálních barvách jako je černá, bílá, šedá, béžová, šedá nebo tmavě modrá, případně v barvách vašeho šatníku.

Věnujte pozornost ponožkám

Poslední, co chcete je, aby vám z tenisek vykukovaly ponožky s barevnými lemy a kazily tak celkový outfit. Nejlepší volbou jsou tzv. neviditelné ponožky. Zvolte prodyšný materiál ze směsi bavlny, který vám poskytne maximální pohodlí.

Čistota nadevše

Již při samotném nákupu tenisek věnujte pozornost tomu, z jakého materiálu jsou vyrobené, a jak obtížné je bude čistit. Pokud chcete nosit tenisky do práce, ujistěte se, že jsou vždy dokonale čisté. Můžete si k nim obléknout drahý kostým, ale pokud budou tenisky špinavé, zkazíte tím celkový vzhled. Nevíte, jak boty vyčistit? Přečtěte si tento článek.

Tenisky a kalhoty

Při výběru kalhot se ujistěte, že vám skvěle padnou, vyhněte se tedy příliš úzkým nebo příliš širokým nohavicím. Pro zachování formálního pracovního stylu nechte ve skříni roztrhané jeansy a příliš sportovní kalhoty. Důležité je vše správně nakombinovat a vytvořit dokonalou souhru mezi business a sportovním stylem.

Tenisky a sukně

Do kanceláře je vhodnější zvolit sukni s délkou ke kolenům, například plisovanou nebo pouzdrovou. Vybalancujte to dalším ležérnějším kouskem, například klasickým černým nebo bílým tričkem, blejzrem, klasickou kabelkou a bílými teniskami.

Tenisky a šaty

V závislosti na ročním období volte materiály a barevné kombinace. K letním šatům si můžete klidně obout jednoduché tenisky balerínkového stylu bez výrazné platformy, která nebude působit příliš robustně. Naopak v zimě sáhněte po koženém a zatepleném páru.  

šaty Desigual Arich
šaty Desigual Arich

Když si nevíte rady

Zapomeňte na barvy a zvolte oblečení v černé a bílé barvě. Správně zvolené kousky mohou z těchto fádních barev vykouzlit neuvěřitelně šik outfit i s teniskami na nohou.

Nosíte tenisky do práce? Jaká je vaše nejoblíbenější kombinace?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *