Plážová móda - Co si letos zabalit na dovolenou

Léto je konečně tady a s ním i čas dovolené. Ať už se chystáte na pláž k českému jezeru nebo k moři, nejspíš se budete zamýšlet nad tím, co si vezmete s sebou. Co si zabalit, abyste vypadaly stylově a byly v maximálním pohodlí? Připravili jsme pro vás několik tipů na skvělé kousky, které by neměly chybět ve vašem kufru.

Stylové plavky

Nepostradatelnou součástí vaší dovolenkové výbavy jsou plavky. Letos jsou trendy klasické dvoudílné plavky s barevným potiskem, průstřihy nebo jednodílné plavky s hlubokým výstřihem na zádech. Plavky volte takové, ve kterých se budete cítit sebejistě po celý den. Až si půjdete pro drink k baru, přehoďte přes ně krátké plážové šaty s tropickým potiskem.

Náš tip: Jednodílné plavky v krásných letních barvách se slušivými průstřihy na přední straně a šňůrkami. Klasické černé plavky jsou sázkou na jistotu. Ty v naší kolekci jsou navíc doplněné o barevné květiny, vycpávky a odnímatelná ramínka, díky kterým můžete plavky nosit také jako body.

Lehké a vzdušné oblečení

V létě, a především na pláži oceníte lehké oblečení ze vzdušných materiálů jako je bavlna nebo len, které vám poskytnou dostatek pohodlí i v horkých dnech. Maxi šaty, tuniky nebo kaftany jsou ideální volbou. K tomu přidejte pár stylových sandálků a sluneční brýle, a máte perfektní letní outfit.

Náš tip: Modrý overal s tropickým potiskem, zavazováním za krk a širokými nohavice je tak pohodlný, že ho nebudete chtít sundat. Potřebovat budete už jen páskové sandálky a jednoduchou kabelku. Bílé zavinovací šaty v midi délce jsou perfektní nejen na pláž, ale také na letní večírky, případně svatbu.

Široký klobouk nebo kšiltovka

Ochrana před sluncem je klíčová, a proto by ve vašem zavazadle neměla chybět pokrývka hlavy. Nejenže vás ochrání před škodlivými UV paprsky, ale také dodá vašemu outfitu šmrnc. Letos jsou in klobouky se širokou krempou, zdobené vyšívanými detaily a stuhami. Nadčasové jsou také slaměné klobouky. V naší kolekci najdete klobouk s růžovo-oranžovými proužky, který vám dodá šmrnc a krásně doplní každý plážový outfit.

Plážová taška

Plážovou tašku si pořiďte velkou, aby se do ní vešlo vše, co potřebujete – ručník, opalovací krém, kniha, láhev vody, sluchátka a další drobnosti. Vyberte si tašku, kterou poté vynosíte i na běžné nošení. Trendy jsou například proutěné nebo látkové tašky s etno vzory. My se zamilovali do kabelky Priori Lituania, která je oboustranná, prostorná, s delšími i kratšími úchyty a malou kosmetickou taštičkou uvnitř. K dispozici je ve dvou krásných barvách – výrazné citronové a stylové khaki.

kabelka Desigual Priori Lituania
kabelka Desigual Priori Lituania

Opalovací krémy a kosmetiku

Péče o pokožku by měla být na prvním místě. Nezapomeňte si s sebou vzít kvalitní opalovací krémy s vysokým SPF, aby vaše pokožka zůstala chráněná před slunečním zářením. Dále je dobré mít s sebou hydratační krémy, oleje na vlasy a balzám na rty s SPF.

Doplňky

Doplňky jako náramky, náhrdelníky nebo náušnice dokonale oživí váš plážový outfit. Letos jsou populární přírodní materiály jako jsou mušle, dřevo nebo korálky. Nezapomeňte ani na plážový šátek, který můžete využít na několik způsobů – jako šaty, sukni nebo přehoz.

Jaké další nezbytnosti nesmí chybět ve vašem kufru?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *