Jarní módní trendy 2022

Konečně jsme se dočkali nového ročního období. Rtuť teploměru pomalu stoupá a je jen otázkou několika dnů než nadobro zazimujeme hřejivé bundy a kabáty. Je na čase provětrat šatník a pořídit si nové jarní kousky. Jste v záplavě trendů ztracena? Vybrali jsme pro vás ty největší jarní trendy roku 2022!

Rafinované průstřihy

Na přehlídkových molech se průstřihy objevily již minulý rok a letos jsou zpět! Tentokrát jsou však výraznější a odvážnější. Je jen na vás kolik kůže chcete odhalit – zvolit můžete průstřihy malé, velké, decentní, a to na šatech, topech, overalech nebo plavkách.  

Limetkově zelená a růžová

Dalším trendem, který hlásí svůj návrat jsou výrazné barvy. Po dlouhých zimních měsících osvěží váš šatník limetkově zelená, mandarinkově oranžová nebo růžová. Klidně se do nich oblékněte od hlavy až k patě – je to IN! Netroufáte si? Pořiďte si ve výrazné barvě alespoň jeden kousek, např. blejzr nebo top.

Sukně v mikro délce

Letošním trendem jsou minisukně, neboli ultra krátké sukně. Ty můžete nosit například s oversized halenkou, košilí nebo sakem. Důležité je zachovat balanc mezi horní a dolní částí, tzn. pokud odhalíte nohy, zakryjte paže. Délku sukně volte podle toho, na co se sama nejlépe cítíte. Ne nadarmo se říká, že sebevědomí je ten nejlepší doplněk.

Rozevláté třásně v boho stylu

Třásně nás baví. Outfitu dodají šmrnc a uvedou ho do pohybu. Letos se nenosí pouze na kabelkách, ale také na bundách, šatech a sukních. Pokud milujete bohémský styl, pak vám nesmí třásně v šatníku chybět, stačí je doplnit jednoduchými kousky v neutrálních barvách.

Cargo kalhoty s velkými kapsami

Kalhoty s velkými kapsami možná nepatří mezi ty nejestetičtější trendy tohoto jara, na druhou stranu jsou maximálně pohodlné a praktické. Abyste si v nich nepřipadala příliš mužsky, následujte tipy a triky módních expertů a doplňte je botami na podpatku a koženkovou bundou do pasu.

Uvolněný denim

Už vás nebaví upnuté jeansy, ve kterých celý den doslova trpíte? Máme skvělou zprávu! Na módní scéně se objevily tzv. slouchy jeansy. Jedná se o jeansy se širokými, nohavicemi, ve kterých vám bude dobře i po velké porci svíčkové.

Tyto jeansy doporučujeme kombinovat s upnutými topy a halenkami. Obléknout k nim můžete i volnější košili, nezapomeňte ji však oddělit páskem, pomocí kterého docílíte lichotivého sendvičového efektu.

Obuv na platformě

Podle internetového vyhledávače Google se v období od prosince 2020 do prosince 2021 zdvojnásobil počet vyhledávání výrazu „boty na platformě“. Není proto divu, že se tento trend objevuje také na našem seznamu.

Platformy se nosí na sandálech se zapínáním na suchý zip, na teniskách nebo žabkách. Skvělá volba pro ženy, které nemají podpatky v lásce, ale touží po několika centimetrech navíc.

Maxi délky

Pokud vás neoslovily ultra krátké sukně, máme pro vás skvělou alternativu v podobě dlouhých sukní a šatů. Mezi jejich největší plusy patří to, že sluší opravdu každému, nehledě na věk nebo velikost postavy. Pokud vlastníte dlouhé volné šaty, nezapomeňte pomocí pásku zvýraznit váš pas.

Objemné kabelky

Je na čase vyměnit malé kabelky, které byly trendy posledních několik let za něco většího. Věříme, že tuto zprávu uvítá většina žen, neboť poskládat veškeré nezbytnosti do miniaturní kabelky byl nadlidský výkon. V tomto případě to odnesou pouze naše záda.

Krátké topy – crop topy

Tyto zkrácené vršky nejsou jen pro náctileté. Stačí je správně obléknout a parádu v nich udělá každá žena. Pro sofistikovaný look zvolte kalhoty nebo sukni s vysokým pasem, který skryje pupík. Zvolit můžete také top s nařasenými rukávy, které odvedou pozornost od odhaleného břicha nebo přes top přehodit oversized sako.

Jaký jarní trend nejvíce zaujal vás?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *