11 tipů, jak opticky prodloužit nohy

Patříte mezi ty, které se nenarodily s výškou modelky? Nevěste hlavu. Zatímco kila navíc dokážeme vyběhat, délku nohou zkrátka nezměníme. Pomocí několika užitečných triků však můžeme naše okolí lehce ošálit a pár optických centimetrů navíc si přidat. Jak na to?

Volte obuv v odstínu vaší kůže

Lodičky nebo sandály v tělovém odstínu krásně splynou s odstínem vaší kůže a vaše nohy pak budou vypadat delší. Při výběru obuvi se raději zaměřte také na ty lehce špičaté, na platformě, na podpatku nebo na klínku. Naopak se vyvarujte těm s kulatou špičkou a balerínám, se kterými požadovaného efektu nedosáhnete.

Zastrčte tričko do kalhot

Zastrčený top zvýrazní střed vašeho těla, které by se v opačném případě zcela ztratilo a vy tak vypadala ještě menší, než ve skutečnosti jste. Pokud na tento styl nošení nejste zvyklá, vyzkoušejte tzv. „french tuck“, kdy si do kalhot zastrčíte pouze přední část topu.

Monochromatický look

Být oblečená od hlavy k patě v jedné barvě není nuda. Tento efekt totiž opticky prodlouží linii vašeho těla. Důležité je, abyste si vybrala pouze jednu barvu. Pokud totiž zvolíte černé kalhoty a k tomu halenku s výrazným potiskem, linii tím narušíte. Monochromatický look je navíc velmi trendy!

sukně Desigual Fabiola

Noste mini sukně

Možná si myslíte, že na mini sukně už nemáte věk, ale právě ty vám dodají požadovaný prodlužující efekt. Dejte přednost těm volnějším, ideálně áčkovým střihům před těmi obepínajícími, které mohou vašim stehnům přidat do šířky pár centimetrů navíc.

Pořiďte si sukni nebo šaty s vysokým rozparkem

Nejen u sukní a šatů, ale u každého oblečení platí, že pokud ukážete alespoň trochu kůže, budete působit dojmem, že vám vybraný outfit padne jako ulitý. Rozparek navíc vytvoří vertikální linii a prokáže vám stejnou službu jako kalhoty se svislými proužky.

Vertikální proužky

Vertikální proužky prodlužují, zatímco horizontální rozšiřují. A lidský zrak se upíná směrem, kterým jdou proužky. Takže pokud někdo spočine svým zrakem na pruhovaných kalhotách, které máte zrovna na sobě, zaujmou ho vaše dlouhé nohy.

kalhoty Desigual Clemente

Vyhněte se botám se zavazováním kolem kotníků

Pásky nebo šňůrky kolem kotníků rozdělí délku vašich nohou a přeruší jejich dlouhou linii. Výjimkou jsou pásky v tělovém odstínu, které splynou s barvou vaší pleti.

Volte bundy a topy ve zkrácené délce

Bundy, saka a svetry ve zkrácené délce pracují ve váš prospěch stejně jako kalhoty s vysokým pasem. Většina topů a blejzrů končí někde uprostřed boků, čímž zdůrazní právě tuto část vašeho těla. Pokud máte například širší boky a chcete upoutat pozornost na jiná místa, raději se těmto prodlouženým délkám vyhněte.

tričko Desigual Illionas

Sukně s délkou pod kolena se vzdávat nemusíte

Pokud milujete midi sukně, nemusíte se jich vzdávat ani při výšce 160 cm. Důležité však je, aby jejich lem nekončil v místě, kde je vaše lýtko nejširší. Vyberte si proto sukni, která končí několik centimetrů pod středem vašeho lýtka.

sukně Desigual Darwin Estate

Vyhněte se délce ke kolenům

Sukně s délkou ke kolenům rozdělí vaše nohy přesně na dvě části a nepřidají vám ani centimetr navíc. Máte v šatníku pouzdrovou sukni, které se nechcete vzdát? Oblékněte k ní punčocháče ve stejné barvě sukně, ideálně v černé.

Zvýrazněte horní část vašeho těla

Tato rada je obzvlášť užitečná, pokud máte kromě malého vzrůstu také postavu ve tvaru hrušky. Top se zajímavě řešeným výstřihem nebo balonovými rukávy vyzdvihne váš trup a odvede pozornost od vašich boků a kratších končetin.

tričko Desigual Nantes

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *