6 stylových bund a kabátů, které vás udrží v teple

Zimní bundy a kabáty nosíme nepřetržitě několik měsíců, proto je důležité se při jejich výběru zaměřit na univerzálnost, praktičnost, hřejivost a především celkový vzhled. Poohlížíte se po novém kousku, ale stále nevíte, který si vybrat? Dovolte, abychom vám představili šest nejstylovějších bund a kabátů této sezóny.

V kolekcích módních značek najdete nepřeberné množství střihů, barev a stylů zimních bund a kabátů. Proto může být docela oříšek vybrat si ten správný. Proč si ale neudělat radost více jak jedním kouskem? V našem zimním výprodeji nyní pořídíte bundu nebo kabát se slevou 50 i více %.

Jaký zimní kabát vybrat?

Volbu zimního kabátu nebo bundy přizpůsobte svému životnímu stylu. Jste sportovně založená a trávíte spoustu času venku? Pak zvolte hřejivý prošívaný kabát. Pracujete z domu a přes týden se venku moc nepohybujete? Pak se vám bude hodit klasický dvouřadý kabát, který můžete vrstvit s oblíbeným svetrem, mikinou nebo teplákovou soupravou.

Důležité je zvolit kousek v univerzální barvě, který se bude hodit téměř ke všemu ve vašem šatníku. Pokud však milujete vzory a výrazné barvy, nebojte se sáhnout po vlněném kabátu Garden nebo lehce oversize kabátu s příměsí vlny.

Prošívaná „puffer“ bunda

Věděli jste, že první prošívaná bunda spatřila světlo světa již v roce 1936? Stvořil ji Eddie Bauer a pojmenoval ji Skyliner. Nápad přišel poté, co vyrazil uprostřed zimy na rybářský výlet a málem přišel o život kvůli podchlazení.

Prošívané bundy nejsou na módním poli žádnou novinkou. Nosily se již v dávné minulosti, ale teprve předloni je začaly oblékat celebrity včetně Rihanny. V této bundě se budete cítit jako v peřině, poskytne vám maximální pohodlí, teplo a navíc ji můžete vynést nejen do města, ale také na procházku po horách. Prošívané bundy jsou praktické – mají několik kapes na zip a kapuci, která vás ochrání před sněhem a nepříjemným mrholením.

bunda Desigual Antartica

Klasický kabát z vlny

Vlněné kabáty nebo ty s příměsí vlny jsou klasika, která z módy jen tak nevyjde. Vynosíte je nejen do divadla, ale také na rychlé pochůzky, kdy k nim stačí obléknout legíny a tenisky. Nemusí být však tak hřejivé jako ty prošívané.

Bunda z umělé kožešiny

Vneste do ponurých zimních dnů eleganci a extravaganci pomocí měkoučkého kabátku z umělé kožešiny. Trendy jsou zvířecí vzory a zkrácená délka. Pro dokonalý kontrast k bundě zvolte úzké kalhoty nebo pouzdrovou sukni a kozačky.

bunda Desigual Li

Oversize kabát

Oversize trend je oblíbený i u kabátů, do kterého se můžete zachumlat od hlavy až k patě. Nosí se především ty s barevným kostkovaným vzorem.

kabát Desigual Finlandia

Bunda s beránkem

Do kurzu se dostaly také bundy vyrobené z příjemného beránku, který je použit buď na celé bundě nebo jen její část. Skvěle vypadají v kombinaci s koženkovými kalhotami a kotníkovými botami na platformě.

Vesty

Vesty skvěle oživí váš šatník. Bojíte se, že vám v ní bude zima? Oblékněte pod ni několik vrstev včetně klasického kabátu. Vestu volte raději v prodloužené délce a oversize střihu, abyste ji mohla vrstvit dle libosti. Nosí se klasické prošívané, beránkové, z umělé kožešiny nebo koženky.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *