9 tipů, jak nosit legíny

Legíny má ve svém šatníku téměř každá z nás. Již dávno se nenosí pouze do tělocvičny, ale také do města nebo do práce. Nezapomeňte ale, že nejsou plnohodnotnou náhradou za kalhoty. Abyste je nosila správně, je potřeba dodržovat několik základních pravidel.

V minulosti patřily legíny výhradně do kategorie sportovního oblečení. Dnes si je však můžete obléknout k různým příležitostem a vybírat z nepřeberného množství barev, materiálů a vzorů.

Milujete legíny pro jejich pohodlí a snadné kombinování s ostatními kousky? Abyste v nich vždy vypadala skvěle a stylově, nezapomeňte na následující:

Zvolte správnou velikost

Legíny by vám měly sednout tak akorát. Neměly by se zařezávat a zvýrazňovat každý záhyb na vašich stehnech. Hezky nevypadají legíny s vytahanými koleny a ty z průsvitného materiálu, který odhalí vaše spodní prádlo.

legíny Desigual Militar

Materiál vybírejte dle příležitosti

Legíny vyrobené z lycry si nechce do posilovny nebo na výšlapy do hor. Pokud hledáte legíny na běžné nošení, sáhněte po těch z bavlny, semiše nebo koženky.

Délka legín je také důležitá

Až budete vybírat legíny, které chcete nosit mimo tělocvičnu, zaměřte se také na jejich délku. Legíny s délkou pod kotníky vám nohy opticky prodlouží, zatímco ty kratší, případně s délkou do půli lýtek, vám zase o pár centimetrů uberou.

Legíny barevně slaďte s outfitem

Pokud si chcete obléknout legíny do práce a zároveň vypadat elegantně, vyhněte se výrazným barvám a vzorům. Ideálně by měly ladit se zbytkem vašeho oblečení, základem jsou legíny v neutrálních barvách jako je černá, šedá, hnědá nebo tmavě modrá.

Zvolte správné spodní prádlo

Poslední, co chcete je ukazovat svému okolí obrysy vašeho spodního prádla. Pod legíny volte výhradně bezešvé spodní prádlo.

Legíny kombinujte vždy a pouze s dlouhými topy

Pokud chcete vypadat, že máte nošení legín v malíčku, noste je vždy s tím správným svrškem. Do tělocvičny k nim klidně oblékněte zkrácený top, ale jakmile se jedná o příležitost, která nemá se sportem co do činění, volte vzdušné košile, tuniky nebo halenky v prodloužené délce, a to minimálně pod zadeček. Jejich délka vytvoří skvělý balanc s upnutým střihem a celkový výsledek bude mít šmrnc.

Jakou zvolit k legínám obuv

K legínám se hodí téměř jakákoliv obuv, od kotníkové obuvi, sandálů až po kozačky a baleríny. Vyhněte se balerínám, které mají pásek kolem kotníku, ten totiž v kombinaci s lemem legín nebudete vypadat hezky. Eleganci dodají boty do špičky.

Jak nosit legíny v zimě

Legíny jsou na zimu jako dělané. Pokud jste zimomřivá, nahraďte jimi punčocháče a noste je pod delší pletené svetry, mikiny nebo ležérní šaty. K tomu obujte hřejivé kotníkové boty nebo vysoké kozačky. Chcete si obléknout elegantní pouzdrové šaty? Zde nahraďte legíny raději punčocháči.

Jak nosit legíny do práce?

Záleží na tom, jaký máte v práci nastavený dresscode. Pokud je spíše neformální, pořiďte si kvalitní černé legíny, které nelze na první pohled rozeznat od klasických černých kalhot. K tomu zvolte delší košili volnějšího střihu. Zvýrazněte svůj pas přidáním jednoduchého pásku a oblékněte delší elegantní blejzr. Obujte boty na podpatku nebo pohodlné baleríny.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *