7 tipů, jak nosit mini

Minisukně a minišaty jsou i letos velmi trendy záležitostí. Abyste je mohla nosit, nemusíte mít nutně metr osmdesát a padesát kilo k tomu. Ukážeme vám, jak je správně kombinovat a jak je oblékat, abyste nevypadala příliš vyzývavě a cítila se v nich jako ve své druhé kůži.

Za módní trend se minisukně začaly považovat až kolem roku 1960, i přesto, že se nosily již dávno předtím. Jeden z nejstarších dochovaných oděvů připomínajících minisukni je krátká vlněná sukně zdobená ozdobami z doby bronzové. Velmi oblíbené byly také v 70. letech a do kolekcí módních značek se pravidelně vrací i dnes, není tedy na škodu mít jeden nebo dva kousky ve skříni.

Noste minisukně do áčka

Pokud jste majitelkou postavy typu hruška nebo přesýpací hodiny, áčkový střih je pro vás skvělou volbou. Zdůrazní váš útlý pas, prodlouží nohy a vůbec se nemusíte bát, že vaše boky rozšíří, je to mýtus. Tyto minisukně jsou trendem, který se neustále vrací a z módy jen tak nevyjde.

Mini délky a kotníkové boty

Kotníkové boty se k mini délkám skvěle hodí. Musíte to však proporčně správně vyvážit. Vyšší boty, které obepínají kotníky si žádají sukni o pár centimetrů delší. Pokud k této obuvi obléknete opravdovou mini, dosáhnete outfitu, který je vhodný maximálně tak na festival. Chcete-li však vyrazit do kanceláře, sáhněte po botách se širším střihem kolem kotníků.

Mini délky a tenisky

Pořídila jste si krásné minišaty na speciální událost a visí vám ve skříni? Oblékněte přes ně elegantní bílou košili nebo oblíbenou denimovou bundu a k nim tenisky (tenisky by měly zářit čistotou, jinak nebude výsledný vzhled příliš podařený, přečtěte si starší článek Tipy, jak udržet bílé tenisky bílé). Získáte tak outfit ideální nejen do kanceláře, ale také na běhání po městě.

Mini není jen pro náctileté

O mini délkách se vždy tvrdilo, že jsou vhodné akorát tak pro mladé dospívající dívky. Tento názor je však poněkud zastaralý, a pokud se na to cítíte, můžete minisukni obléknout v jakémkoliv věku. Pokud jste z toho stále nervózní, zaměřte se na vybalancování vašeho outfitu. Tzn. ke krátké sukni zvolte delší rukávy, výstřih až ke krku a místo lodiček na vysokém podpatku obujte raději baleríny nebo jiné boty na ploché podrážce.

Myslete na to, co si pod mini obléknete

Pro větší sebevědomí při nošení mini je důležité myslet také na to, jaké spodní prádlo zvolíte. Namísto příliš vykrojených kalhotek, zvolte raději střihy, které vás při nečekaných povětrnostních podmínkách ochrání před zvídavými pohledy okolí. Skvělou volbou jsou bezešvé kalhotky s nohavičkou. 

Jakou kabelku k mini?

Až budete přemýšlet o tom, jako kabelku si ke svým novým minišatům vzít, vezměte na vědomí, že jedinou správnou variantou je ta mini. Pokud zvolíte velkou shopper kabelku, jejíž délka končí ve spodní části vašich zad, popř. ve stejné délce jako šaty, může se stát, že vám šaty při chůzi vyhrne aniž byste si toho všimla.

Nechte se inspirovat pánským stylem

Nechcete v minisukni vypadat jako křehká holčička? Dodejte svému oblečení špetku pánského ležérního nádechu. K sukni oblékněte oversize sako a tričko s potiskem, které nechte volně viset přes sukni. Obujte tenisky nebo mokasíny a pohodlný outfit na nedělní odpoledne máte na světě!

To nejdůležitější nakonec

Až si budete vybírat nový mini kousek, ujistěte se, že máte tu správnou velikost. Poslední, co při chůzi chcete je neustále stahovat sukni tam, kam patří.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *