Co se bude nosit na podzim 2020

Ještě stále si užíváme horké letní dny, ale již za pouhých pár týdnů vyměníme bikiny za dlouhé kalhoty a hřejivé topy. Letní šatník zatím zazimovávat nemusíte, protože ač se to zdá neskutečné, některé kousky využijete i na podzim. Trendy nadcházející sezony jsou stylové, zábavné a nudit se s nimi jistě nebudete.

Na podzim nás čeká oblečení podtrhující ženskost. Nabírané rukávy, průhledné nebo síťované materiály, zářivé vzory, ale také elegantní móda bez výrazných nápisů a detailů. I když podzim začíná až za necelý měsíc, nakupovat můžete již dnes.

A jaké trendy budou nadcházející sezonu IN?

SVETR S KRÁTKÝM TOPEM NEBO PODPRSENKOU

Braletky nebo krátké topy letos zazimovávat nemusíte. Na podzim budou totiž vypadat skvěle pod výrazným a huňatým kardiganem. Jak tento trend nosit? Oblékněte si k němu klasické džíny s vysokým pasem a kotníkové boty na podpatku. Hledáte jednoduchý a šik outfit na babí léto? Vyměňte svetr za sako a džíny za kraťasy nebo legíny s délkou ke kolenům.

PRŮHLEDNÉ MATERIÁLY

Dalším ženským prvkem jsou halenky z průhledných materiálů. Co si však pod ně vzít? Ideálně bezešvé prádlo v tělové nebo černé barvě. Tento trend není úplně ideální například do práce, ale spíše na večer. Pokud si netroufáte na zcela průhledný top, zvolte alespoň tričko s průhlednými rukávy.

PLISOVANÉ ŠATY

Efekt plisování nebo chcete-li skládané látky, snad nikdy nevyšel z módy. Tento trend ve stylu 70. let má jednu velkou výhodu a tou je, že ho můžete nosit na několik různých způsobů. Na šatech, na halence nebo na sukni, ke které si v létě můžete vzít jednoduchý top a v zimě zase oversize svetr.

VOLÁNY

Volány se tento rok objevují téměř všude. Od halenek, sukní a topů, až po plavky, kalhoty a svetry. Je však důležité vědět, jak je nosit, protože mohou vaší postavě opticky ublížit. Ve volánech můžete totiž vypadat jako holčička, proto je dobré je kombinovat s protikladnými kousky, jakými jsou jeansy nebo pánské kalhoty. Nejste si svou volbou jistá? Zkuste jednoduché šaty s volánovými rukávy!

HNĚDÉ ODSTÍNY

Hnědá je neutrální barva, která se skvěle a jednoduše kombinuje, a proto s ní nemůžete šlápnout vedle. Tento podzim se proto připravte na to, že vás jí módní značky doslova zavalí. Čeká na vás latté, oříšková, kaštanová, rezavě hnědá nebo čokoládová. Kterou si vyberete?

PATCHWORK KABÁTY

Patchwork můžeme přeložit jako mozaiku nebo směsici různých barev a vzorů. Tento trend vypadá skvěle na kabátech, ve kterých se v davu rozhodně neztratíte. Co to patchwork vůbec znamená? Je to způsob, jak využít zbytky tkanin a prodloužit tak životnost oděvů. S rostoucí popularitou udržitelnosti nám dává smysl, že je tento styl aktuálně tak trendy.

BARVA CHARTREUSE

S barvou, která si říká chartreuse jste se možná ještě nesetkaly. Jedná se o kombinaci výrazné zelené a žluté a své jméno získala po francouzském likéru, jež měl totožnou barvu. Tuto barvu nosila již britská princezna Anna v roce 1975. Italský špičkový vizážista Pablo Manzoni byl toho názoru, že tato barva nesluší nikomu. Pravdou však je, že v ní můžete vypadat naprosto neodolatelně, stačí jen najít ten správný odstín.

UMĚLÉ KOŽÍŠKY

Jsou teplé, měkké a vy se nemusíte cítit provinile, protože víte, že kvůli vám nezemřelo žádné zvířátko. Tyto kabáty pořídíte v různých barvách, od klasické černé, hnědé až po vínovou nebo zelenou. Co tak vybočit z davu a zvolit něco barevnějšího s praktickou kapucí?

Jaké podzimní trendy se vám nejvíce zamlouvají? Pořídíte si na nadcházející sezonu něco nového?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *