Jaké oblečení je nevhodné do kanceláře

Pracujete v kanceláři a ve směrnicích máte pod hlavičkou dress code napsáno smart casual, business casual, semi-formal nebo informal? Nebo tam nemáte raději nic a stejně každé ráno tápete nad tím, zda ta modrá sukně, kterou jste si právě pořídila není přece jen příliš krátká a halenka až moc průhledná? Ať už je to jakkoliv, poradíme vám, jak se obléknout do kanceláře, abyste se cítila pohodlně, sebevědomě a nepřemýšlela neustále nad tím, zda jste šlápla vedle.

Příliš neformální jeansy

Milujete jeansy a nechcete se jich jen tak vzdát? Pak se zaměřte na to, jaký typ si do kanceláře oblékáte. Nic nezkazíte tím, když si vezmete tmavé jeansy rovného střihu, které svým vzhledem připomínají spíše černé elegantní kalhoty. K tomu můžete zvolit bílou košili a černé sako. Absolutním tabu jsou roztrhané jeansy s nášivkami a dalšími výraznými detaily.

jeansy Desigual Alba Denim

Legíny

Tento kousek si nechte raději na doma nebo do tělocvičny. Ke krátkým topům nebo svetrům vám legíny skvělou službu neprokáží, protože v některých partiích obepínají až příliš a do kanceláře jsou tak zcela nevhodné. Pokud jimi suplujete silonky, vyměňte je za silnější černé punčocháče, které působí elegantnějším dojmem a jsou stejně pohodlné.

Vše, co musíte neustále upravovat

Pokud musíte neustále posouvat lem své sukně směrem dolů a hluboký výstřih směrem nahoru, nejenže se budete cítit nepříjemně, ale navíc na sebe přitáhnete pozornost svého okolí. Raději sáhněte po kouscích, které mají pár centimetrů navíc a ukažte svému okolí svou bystrost a sebevědomí.

halenka Desigual Lauren

Průhledné halenky

I když jsou průhledné materiály letos trendy záležitostí, nechte si je raději na večer nebo na víkend. Pokud si pod transparentní top obléknete pouze podprsenku, s největší pravděpodobností se stanete středem pozornosti a vysloužíte si zvídavé pohledy kolegů. Nechcete se vašeho oblíbeného topu vzdát? Oblékněte pod něj tílko na špagetových ramínkách.

průhledná halenka Desigual Dijon

Ach ty žabky

Tato oblíbená letní obuv je pohodlná, o tom žádná, ale také dokáže vydávat nepříjemné zvuky a pokud chodíte do práce pěšky, vaše chodidla nemusí být úplně čistá. K formálnímu dress codu se navíc vůbec nehodí, takže si žabky nechte raději k vodě a pokud to pravidla dovolí, zvolte raději elegantní sandály.

Odhalující šaty

Halenky, topy nebo šaty s odhalenými rameny jsou skvělou volbou téměř všude, jen ne do kanceláře. Proč ne? Pokud vás někdo zahlédne u vašeho stolu pouze od hrudníku směrem nahoru, bude si myslet, že na sobě nic nemáte, a to není efekt, kterého chcete v pracovním prostředí dosáhnout. Zapomeňte také na šaty s prostřihy v oblasti dekoltu nebo boků a zcela odhalená záda. Řiďte se jednoduchým pravidlem: pokud byste si daný kousek vzala večer do klubu, do kanceláře ho nenoste.

černé šaty Desigual Venecia

Odhalené bříško

Krátké topy byly trendem tohoto léta. Do kanceláře však nejsou to pravé ořechové, a to i přesto, že máte atletickou postavu. Jedinou přijatelnou variantou je, když zvolíte kalhoty nebo sukni s opravdu vysokým pasem a k tomu krátký top se sakem. Ty se totiž postarají o to, že vaše kůže zůstane skryta.

Trička s potiskem

Oversize tričko s obrázkem vaší oblíbené kapely, Disney postavičkou nebo nápisem „I need holiday“ raději nechte ráno spát a vytáhněte ho až o víkendu. Vaši kolegové by to možná skousli, ale mít na sobě tričko s potiskem lebky asi není ten úplně nejlepší způsob, jak začít schůzku s klientem. Místo toho zvolte raději tričko s jemným vzorem v podzimních barvách.

tričko Desigual Katrina

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *