Chystáte se na dovolenou nebo návštěvu příbuzných, a máte před sebou několikahodinovou cestu? Ať už vyrážíte letecky, autobusem nebo autem, budete pravděpodobně řešit, co si obléknete na sebe. Ideálně by to mělo být něco pohodlného, ale zároveň také slušivého, prostě kombinace, ve které se budete cítit dobře. Jaké oblečení na cesty zvolit, aby splňovalo všechny tyto požadavky?

Spodní prádlo

Pohodlí nadevše! A to platí také u spodního prádla. Namísto krajkové podprsenky s kosticemi zvolte raději sportovní braletku, která je elastická a nebude vás nikde škrtit. Při výběru materiálu dejte přednost bavlně. Pozornost věnujte i ponožkám, pokud se chystáte na několikahodinový let, ujistěte se, že jejich lem je volnější a nezamezí tak správné cirkulaci krve v době letu.

Tričko, svetr, mikina

Základem je volnější bavlněné tričko, ať už s dlouhými nebo krátkými rukávy. Na tričko můžete obléknout oversize mikinu, kterou můžete v letadle využít také jako přikrývku. Teploty na palubě jsou někdy opravdu nízké. Pokud mikiny nepatří mezi vaše oblíbence, zvolte příjemný a měkoučký svetr. 

Kalhoty

Vybírejte kalhoty, které vás nebudou stahovat v pase, ani kolem kotníků. Denimové kalhoty nechte doma a raději zvolte krásné tepláky nebo strečové palazzo kalhoty, které vás nebudou škrtit vsedě ani vleže. Skvělou volbou jsou také legíny. Zde se však vyhněte těm, které nosíte běžně do fitka, tzn. legínám s lycrou a dalšími umělými vlákny. Na cestování jsou perfektní ty bavlněné. K legínám zvolte delší tričko.

Bunda

Pokud to roční období a rtuť teploměru vyžaduje, oblékněte i bundu! Bunda je většinou ten největší kousek, který s sebou vezete, proto si ji oblékněte na sebe, aby vám nezabrala příliš místa v kufru. Zvolila jste na cestu pohodlné tepláky a chcete svému outfitu dodat špetku elegance? Zvolte oversize sako, biker bundu nebo parku. 

Obuv

Nejpraktičtější a nejpohodlnější volbou jsou jednoznačně tenisky. Proč? Při kontrole na letišti je jednoduše vyzujete a nazujete (na rozdíl od vysokých kozaček nebo vysokých šněrovacích sandálků), a pokud vám na poslední chvíli změní místo odletu / odjezdu, doběhnete k němu snadněji v teniskách než v botách na vysokém podpatku nebo nazouvacích pantoflích. Tenisky a ponožky navíc udrží vaše nohy v příjemném teple. 

Doplňky

Abyste se zbytečně nezdržovala při bezpečnostní kontrole, nechte většinu šperků včetně pásku v odbaveném zavazadle. Stačí jednoduchý řetízek a drobné náušnice, které se vám při rychlém spánku během cesty nikde nezachytí. Slaměný klobouk si můžete během cesty poničit, proto ho raději zabalte do kufru. 

Klíčem k úspěchu je vrstvení

Při cestování nechceme, aby nám byla zima, ani velké horko. Nikdy nevíte, jaká bude okolní teplota, proto je důležité být vždy připravena. Mějte proto dvě až tři vrstvy, které můžete v případě potřeby postupně odkládat. 

Jaké volit materiály?

Volte lehké materiály, ideálně bavlnu. Oblíbené lněné oblečení si nechte také raději až na dovolenou samotnou. Len totiž není strečový, chladí, a navíc se velmi jednoduše pomačká. Pohodlí vám neposkytne také kůže a levný polyester. 

Jak vypadat chic?

Zvolte jednoduchou minimalistickou paletu barev, která vaše oblečení krásně sladí a vy budete vypadat, že máte módu v malíčku.

Praktické příruční zavazadlo

Ať už cestujete kamkoliv, nezapomeňte si vzít malou crossbody kabelku nebo ledvinku, do které schováte nezbytnosti jako peněženku, pas a telefon. Budete ji mít neustále po ruce a při nákupech v duty free obchodech nemusíte peníze lovit ve velkém příručním kufru nebo batohu. 

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *