Jak správně nosit oversized oblečení

Každá žena si ráda oblékne přiléhavé šaty, pouzdrovou sukni nebo cyklistické šortky, kterými zdůrazní své křivky. Neznamená to však, že v šatníku nemůže mít místo také pro větší oversized kousky. Abyste se v takovém oblečení neztratila a vypadala stále šik, je při jejich nošení potřeba dodržovat několik základních pravidel.

Co je to oversized oblečení?

Tento střih oblečení se objevil již ve 20. letech minulého století a na popularitě získal také v 80. letech, v době rozkvětu hip hopové kultury. Vybrat si ten správný kousek, však není jen tak. Nestačí si totiž koupit o dvě nebo tři velikosti větší tričko, musíte hledat oblečení, které bylo záměrně navrženo jako oversized. Oblečení by nemělo být příliš velké, ale mělo by tak pouze vypadat. Jinak si může někdo myslet, že neznáte svou velikost.

kalhoty Desigual Óder
kalhoty Desigual Óder

Pro koho je oversized móda vhodná?

Tento střih sluší každé postavě. Vytváří krásnou symetrii a nosí se napříč všemi věkovými kategoriemi, u těch starších především pro komfort, který oversized móda poskytuje.

Proč nosit oversized módu?

Oversized kousky vám zajistí maximální pohodlí. Nikde vás nic neškrtí, nestahuje a po vydatném obědě nemusíte chodit se zataženým břichem. Dalším důvodem může být to, že to je velmi trendy záležitost a z módy jen tak nevyjde.

Zvolte pouze jeden oversized kousek

Jak toto oblečení nosit? Stačí, když si obléknete pouze jeden oversized kousek. Důležité je vytvořit totiž tu správnou rovnováhu, pokud budete mít vše příliš velké, bude to vypadat, že jste měly při výběru oblečení špatný den. Zvolte například velký oversized svetr, ke kterému budou skvěle vypadat skinny jeansy a kotníkové boty. Nebo oversized kabát a pod něj přiléhavé šaty.

Vrstvěte

Zatím si na oversized oblečení teprve zvykáte? Začněte pozvolna! Oblékněte si své klasické oblečení, např. kraťasy, k tomu přiléhavé tílko a přes něj přehoďte oversized košili. Ta vše krásně vybalancuje a v případě chladnějšího počasí skvěle nahradí bundu.

Volte neutrální barvy

Pokud jste v módě odvážná a ráda na sebe přitahujete pozornost, toto pravidlo můžete klidně ignorovat. Pokud si však na tento trend teprve zvykáte, a chcete ve svém oblečení působit sofistikovaně a ležérně, tak si pro svůj oversize kousek zvolte neutrální barvy – bílou, černou, šedou, modrou nebo béžovou.

Ukažte alespoň kousek kůže

Abyste se v záplavě látky úplně neztratila, volte oblečení, ve kterém budete moci decentně ukázat alespoň kousek kůže. Máte vysoké kozačky a k tomu oversized šaty? Zvolte ty s délkou nad kolena a ukažte kousek nohou. U oversized košile zase vyhrňte rukávy nebo rozepněte první dva knoflíky. Vyčarujete tak elegantní výstřih do véčka, který sluší každé ženě. Volnější kabát noste rozepnutý, abyste zůstala odhalena vaše skutečná silueta těla.

Zauzlujte tričko

Moc se necítíte ve velkém tričku? V pase vytvořte vyšší uzel a k tričku oblékněte sukni nebo kalhoty s vysokým pasem, klidně i ty s volnějším střihem.

Noste pásky

Další pomocník, který vám pomůže zdůraznit siluetu i ve volně střiženém oblečení je pásek. I zde platí pravidlo rovnováhy, k oversize šatům volte tenký jednoduchý opasek.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *