Jak se vyhnout skvrnám na oblečení z make-upu

Představte si následující scénu: chystáte se do práce, na schůzku nebo na společenskou událost, uděláte si vlasy, nalíčíte se a na závěr si přes hlavu obléknete bílý top nebo béžový rolák, a zjistíte, že vaše rtěnka, korektor a oční stíny zanechaly skvrny na oblečení. Začnete panikařit, protože musíte do minuty odejít a nemáte čas během tak krátké chvilky fleky zázrakem vyčistit. Podobné situace dokáží pěkně zkazit náladu. Jak se jim vyvarovat?

S výše uvedeným jste se pravděpodobně setkala také ve zkušebních kabinkách s dámskou módou. Kolikrát se vám již stalo, že jste si chtěla vyzkoušet vyhlédnuté kousky, ale moc se vám do nich nechtělo, protože měly kolem límce otisknutý cizí make-up?

Aby zůstalo vaše oblečení čisté, stačí dodržovat několik následujících kroků:

Make-up pečlivě naneste

V první řadě se zaměřte na líčidla, která používáte. Nanášejte nejprve podkladovou vrstvu, poté make-up a následně fixační sprej nebo pudr, který se postará o to, že líčení zůstane tam, kde má. U rtěnky použijte starý známý trik. Vezměte ubrousek, rozdělte ho na dvě vrstvy, přiložte na rty a lehce přes něj vklepejte pudr. Pokud se chystáte na nákupy a nechcete po sobě zanechat fleky na oblečení, zvolte raději voděodolné líčení.

Extra tip: nenanášejte make-up na spodní čelist nebo na bradu, pokud si budete oblékat rolák s vysokým límcem. Ten si raději oblékněte ještě před samotným líčením.

pončo Desigual Myotherhalf

Nesahejte si na obličej

Nesahat si během dne na obličej může být pro některé ženy nadlidský výkon. Když to však zvládnete, zůstane make-up tam kde má a nepřenese se tak na ruce a následně také na vaše oblečení.

Mějte u sebe čistící ubrousky

Jakékoliv skvrny můžete ještě před uschnutím odstranit pomocí klasických čistících ubrousků. Pořiďte si malé balení do kabelky a mějte je neustále u sebe pro případ, že se musíte během dne přelíčit.

Použijte šátek

Velkým pomocníkem vám bude hedvábný šátek, který během módních přehlídek využívají v zákulisí také profesionální vizážisté. Jednoduše si ho přehoďte přes hlavu, obličej, ohněte ho kolem rtů a až poté si přes hlavu přetáhněte váš oblíbený kousek. Můžete ho mít neustále po ruce, stačí ho jednoduše přivázat na kabelku, na batoh nebo přehodit kolem krku.

kabelka Desigual Alexandra Holbox

Oblékejte vše zespodu

Pokud to střih oblečení dovolí, neoblékejte ho přes hlavu, ale spodem. Pokud se jedná o halenku s knoflíky, ujistěte se, že je v oblasti krku rozepnutá na maximum, a pokud ne, využijte trik se šátkem.

košile Desigual Garona

Jak skvrny co nejrychleji odstranit?

Ocitla jste se na večírku nebo na pracovní schůzce a potřebujete skvrny co nejrychleji odstranit? Na oční linky a řasenku vezměte papírový ubrousek a vysajte veškerou tekutinu, poté flek potřete solí (pokud bude po ruce). Na skvrny od rtěnky nebo korektoru nastříkejte lak na vlasy a nechte působit deset minut. Lak fleky neutralizuje do té doby, než oblečení řádně vyperete. Vyzkoušet můžete také dětský pudr nebo jedlou sodu. Jakmile se dostanete domů k pracímu prášku, smíchejte ho s vodou, vytvořte jemnou pastu, naneste na každou stranu skvrny a nechte působit minimálně pět minut. 

Jakým způsobem čistíte skvrny od make-upu vy? Máte nějaký ověřený způsob?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *