Každá z nás má své oblíbené jeansy, ať už se jedná o úzké, široké, zvonové nebo s nášivkami a roztřepenými detaily. Jeansy jsou univerzální, stylové a nosit je můžeme několik let prakticky v kuse, protože z módy jen tak nevyjdou. Možná je nosíte stále se stejným tričkem, svetrem a teniskami, a zapomněly jste na to, že způsobů, jak je kombinovat existuje nespočet. Jak si vybrat ty správné, a jak je nosit?

Jaké jeansy jsou pro mě nejlepší?

Do jeansů se vyplatí investovat. Vydrží vám roky, a i když se lehce seperou jsou stále nositelné. Při jejich výběru se zaměřte na to, aby vám sedly jako ulité, jinými slovy, aby vyzdvihly vaše přednosti a potlačily nedostatky. Zvolit ty správné není vůbec těžké, jak by se na první pohled mohlo zdát. Stačí se zaměřit na váš typ postavy.

Postava typu hruška

Tento typ postavy má užší hrudník a širší boky, takže hlavním cílem je vytvořit balanc mezi horní a spodní částí těla. Vyhněte se jeansům s vysokým pasem a zvolte raději nízký nebo středně vysoký pas a jeansy se širšími nohavicemi ve stylu boyfriend nebo ty ve zkrácené délce.

Vysoká postava

Vysoké ženy s dlouhými nohami by měly volit jeansy s délkou minimálně ke kotníkům, případně i delší. Nevhodné jsou jakékoliv zkrácené nohavice. Zkuste jeansy roztrhané nebo do zvonu, které krásně zvýrazní vaši dlouhou postavu.

Postava typu přesýpací hodiny

Tomuto typu postavy sluší téměř jakýkoliv střih. Budete vypadat skvěle jak v těch s vysokým pasem, tak i v těch úzkých, které zvýrazní vaše ženské křivky. Širší jeansy ve stylu mom zase zvýrazní váš pas.

Drobné postavy

Štíhlé a drobné ženy by se měly vyvarovat širokým a objemným střihům, ve kterých by se do slova a do písmene ztratily. Místo toho jsou ideální kalhoty ve zkrácené délce a také rovné a úzké nohavice. Co se délky pasu týče, vhodné jsou jeansy s nízkým nebo středně vysokým pasem.

Sportovní postava

Jste vysoká a bez křivek? Zvolte jeansy, které vytvarují vaše tělo. Typ skinny a mom se středně vysokým nebo vysokým pasem nadefinují váš pas a zvýrazní vaše boky.

Zakulacená postava

Máte ženské křivky? Nebojte se je ukázat a neschovávejte je zbytečně v širokých nohavicích, které vám opticky připadají pár kilo navíc. Místo toho zvolte úzké nebo zvonové nohavice. Barvu denimu volte tmavou se středně vysokým až vysokým pasem.

JAK JEANSY SPRÁVNĚ NOSIT

Jak nosit skinny jeansy?

Většina žen se úzkých nohavic bojí, ale věřte, že mají efekt spíše zeštíhlovací. Nejlepší službu vám prokáží ty v tmavě modré a černé barvě. Při jejich nošení je důležité vytvořit rovnováhu s horním kouskem oblečení, proto vybírejte vzdušné halenky a topy volnějšího střihu nebo oversized svetry.

Jeansy Desigual Luci
Jeansy Desigual Luci
Jak nosit roztrhané jeansy?

Jeansy s nášivkami, třásněmi nebo roztrhanými detaily zkusil snad každý. Mohou působit trošku drsným dojmem, proto je důležité zkombinovat je s jemnými kousky. Pokud jsou vaše jeansy opravdu hodně roztrhané a ukazují příliš kůže, vybalancujte to tím, že si obléknete elegantní a neodhalující top. K tomu zvolte doplňky v podobě slunečních brýlí, psaníčka nebo vysokých podpatků.

Jeansy Desigual West
Jeansy Desigual West
Jak nosit boyfriend jeansy?

Pohodlné boyfriend jeansy jsou ideální volbou na víkendové nošení. Vypadají skvěle v kombinaci s krátkým tričkem nebo se svetrem volnějšího střihu, který budete mít alespoň na přední straně zastrčený dovnitř. Důležité je, aby byl pas neustále na očích a vybalancoval tak široké nohavice. Co se obuvi týká, zvolit můžete jak sandálky na podpatku, tak i bílé tenisky.

Jeansy Desigual Mery
Jeansy Desigual Mery
Jak nosit jeansy ve zkrácené délce?

Cropped jeansy jsou aktuálně velmi trendy a nezáleží na tom, zda jste si právě pořídila nový kousek nebo jen nůžkami zkrátila nohavice jednomu se starších kousků z vašeho šatníku. Jejich délka by měla končit ideálně pár centimetrů nad kotníky. Malý kousek kůže, který ukážete okolí vytvoří perfektní rovnováhu, pokud si k nim obujete baleríny nebo tenisky.

Jeansy Desigual Shelley
Jeansy Desigual Shelley
Jak nosit jeansy s vysokým pasem?

Nejen jeansy, ale jakékoliv kalhoty s vysokým pasem jsou perfektní volbou pro ženy, které mají krátké nohy. Vysoký pas je totiž prodlouží a v kombinaci s elegantní ženskou halenkou z bavlny nebo saténu vytvoří dokonalý look. Pokud si touto volbou stále nejste jistá, přidejte boty na vysokém podpatku.

Jeansy Desigual Alba
Jeansy Desigual Alba

Sdílet

2 thoughts on “MÓDNÍ PRŮVODCE: JAK NOSIT JEANSY”

  1. Mam super dlouhe nohy (178 cm výška) a vyrobci džínů vůbec nedělaji délku 36 🤷‍♀️ Délka 34 je mi ke kotnikům jen pokud nejsou myšleny jako ke kotníkům 🙈 rozumím, že nemám nosit zkrácené, ale sehnat dostatečně dlouhé je nadlidský úkol 😇

  2. Styly pěkné, ale mé postavě Vaše velikostní tabulky většinou neodpovídají.
    Přes prsa mám 116 cm 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *