4 tipy, jak se stylově obléknout do kanceláře

Dochází vám nápady na každodenní outfity do kanceláře? Nudí vás černé sako, bílá halenka a kalhoty s puky? Toužíte po něčem stylovém a více odvážném, po něčem, co bude formální a zároveň odpovídat požadovanému dress codu? V tomto článku jsme si pro vás připravili několik tipů.

Oblečení do kanceláře vybíráme s ohledem na naše pracovní prostředí. Možná máte pravidla dress codu uvedena přímo ve smlouvě a máte jasně dané, že sukně nad kolena a odhalená ramena nepatří do vašeho pracovního šatníku. Pokud pracujete v kreativní agentuře a pravidla oblékání jsou o něco volnější, můžete sáhnout po odvážnějších kouscích.

Oblečení vybírejte na základě vaší profese a místě, kde pracujete. Základem je vypadat upraveně, profesionálně, a především se cítit pohodlně.

Jak se tedy obléknout stylově do kanceláře?

Vyměňte sako za kardigan, svetr nebo koženou bundu

Delší pohodlný svetr možná nosíte hlavně doma a ve chvílích volna, v kanceláři jím však můžete nahradit tradiční sako, bez toho, aniž byste vypadala příliš formálně. Pod kardigan oblékněte přiléhavou bílou halenku nebo košili a k tomu zvolte černé kalhoty s puky nebo skinny jeansy.

Dalším stylovým náhradníkem za tradiční sako je lehká koženková bunda. Noste ji rozepnutou a v klasických barvách – černá, hnědá, béžová, zelená, vínová nebo tmavě modrá zapadne i do formálnějšího prostředí. Pod bundou bude vypadat skvěle bílá košile. K tomu zvolte baleríny nebo mokasíny, a klasické kalhoty rovného střihu.  

Klasický huňatý svetr oceníte především v zimních měsících, kdy vám v něm bude mnohem pohodlněji a tepleji než v saku. Vyberte si kousek v neutrálních barvách, s rolákovým límcem, nabíranými rukávy nebo decentním zvířecím vzorem pro extra oživení.

Mini sukně nemusí být passé

Pokud to vyloženě nezakazuje vaše pracovní smlouva, součástí vašich pracovních outfitů může být i mini sukně. Je však důležité dodržet několik základních pravidel.

Vyhněte se denimovým sukním nebo těm z lehkých letních materiálů, raději zvolte sukni ze silnější tkaniny, ideálně s podšívkou a v neutrální barvě. Skvěle bude vypadat například šedá s jemným károvaným vzorem. K ní oblékněte bílou košili a celkovou pozornost přesuňte na horní část těla, a to na delší sako, které sukni alespoň částečně překryje. Pokud můžete, obujte si k outfitu bílé tenisky, případně klasické černé mokasíny.

Nadčasová klasika v podobě kalhotového kostýmu

Kalhotový kostým není možná příliš originální, ale drobné detaily v podobě volnějšího střihu nebo výrazných manžet, mohou váš celkový vzhled krásně oživit. S blížícím se jarem možná oceníte béžový kostým z lehké viskózy, který aktuálně nabízíme v nové kolekci. Set se skládá z lehce oversized saka, kalhot a je doplněn o stylovou vestu.

blejzr Desigual Elbert

Zjednodušte si ranní oblékání overalem

V klasickém černém overalu zapadnete i do toho nejformálnějšího prostředí. Při jeho výběru se zaměřte na střih, který by vám měl skvěle padnout a také na výběr spodního prádla, které by nemělo být nikde vidět, ani vykukovat. Nejspolehlivější volbou je prádlo bezešvé.

Trendy jsou overaly se širšími nohavicemi a zajímavě řešeným vrškem. V zimě můžete přes overal přehodit sako a doplnit ho o tenisky, páskové sandálky nebo boty do špičky.

A jaké oblečení nosíte do kanceláře nejraději vy?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *