Jeansy podle typu postavy

Patříte mezi ženy, které nosí jeansy už od puberty, ale stále si nejste jistá střihem, který vám nejvíce sedne? Zaměřte se na vlastní proporce a objevte společně s námi jeansy, které vám padnou jako ulité.

Máme pro vás skvělou zprávu. Výběr toho správného střihu není nic komplikovaného. Stačí se zaměřit na tři důležité kroky. V první řadě se seznamte s typem vaší postavy, ve druhém kroku se podívejte na to, z jakých střihů si můžete vybírat. Spoustu inspirace najdete v časopisech, prodejnách s módou, na Pinterestu nebo v našem článku. Pak už jen stačí zkoušet a experimentovat.

Zjistěte, jaký máte typ postavy

Postava typu JABLKO

Ženy s tímto typem postavy nemají příliš definovaný pas, mohou se však pochlubit štíhlýma nohama se souměrnými rameny. Slušet vám budou jeansy se středně vysokým pasem a úzkými, rovnými nohavicemi, případně také boyfriend jeansy.

Postava typu HRUŠKA

Pokud vaše postava připomíná tvarem trojúhelník, tzn. máte silnější boky a hýždě, zatímco ramena jsou útlá, pak doporučujeme flared jeansy s rozšířenými nohavicemi. Stačí, když se budou rozšiřovat až od kolen, své krásné boky nechte vyniknout. Při výběru denimové odstínu sáhněte po tom tmavém a vyhněte se světlému vyšisovanému stylu, který přidává kila navíc. 

Postava typu PŘESÝPACÍ HODINY

Pro tento typ postavy je charakteristický úzký pas a širší boky, které jsou krásně symetrické s hrudníkem. Postavě typu přesýpací hodiny lichotí střihy, které zvýrazní křivky. Sázkou na jistotu jsou oblíbené skinny jeansy s vysokým nebo středně vysokým pasem. Vedle nešlápnete ani v klasickém střihu s rovnými nohavicemi nebo ve střihu se širokými nohavicemi.

Postava typu OBDÉLNÍK

Jak vybrat padnoucí jeansy pro ženy s atletickou postavou? Majitelky této postavy si mohou dovolit jakýkoliv střih. Slušet vám budou nejen skinny jeansy, ale také jeansy s volnějšími nohavicemi. U širokých nohavic volte vysoký pas, který zvýrazní střed vašeho těla.

Postava typu OBRÁCENÝ TROJÚHELNÍK

Ženy s tímto typem postavy mají širší ramena a úzké nevýrazné boky. Pokud spadáte do této skupiny, zaměřte se na proporční vyrovnání vaší postavy. Ideální pro vás budou nejen jeansy s rovnými nebo rozšířenými nohavicemi, ale i ty s vysokým pasem, které střed vašeho těla zvýrazní.

Seznamte se se základními střihy

Skinny jeansy

Tento střih patří mezi velmi oblíbené. Obepne vaše nohy po celé délce a je perfektní volbou do kotníkových bot nebo kozaček.

Jeggins

Název „Jeggins“ vznikl ze spojení slova jeans a leggings. Jsou pohodlné a cítit se v nich budete opravdu jako v legínách, vzhledem však připomínají spíše jeansy.

Regular jeansy

Klasické jeansy mají většinou středně vysoký pas a na rozdíl od skinny střihu jsou volnější v oblasti stehen, lýtek a kotníků.

Boyfriend jeansy

Inspirovány střihem pánských kalhot, tyto jeansy mají nižší pas a volnější střih nohavic.

Mom jeansy

Tento pohodlný střih se nosil již v 80. letech. Poznáte ho podle vyššího a přiléhavého pasu, volnějších nohavic a zúžení v oblasti kotníků.

Flared jeansy

Klasické zvonáče s vysokým pasem a rozšířenými nohavicemi.

Baggy jeansy

Tento střih již dávno nenosí pouze skejťáci. Pokud hledáte ty nejpohodlnější jeansy, zkuste baggy střih. Mají nízký pas, dlouhé a široké nohavice.

jeansy Desigual Riga

Jaké jeansy nosíte nejraději vy?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *