5 barev, které vnést do svého šatníku v roce 2023

Plánujete s příchodem roku 2023 vnést do svého šatníku více barev? Právě nyní je na to ta nejlepší doba! V tomto článku jsme si pro vás přichystali spoustu barevné inspirace.

Módní návrháři odhalili barevné trendy roku 2023 a skvělou zprávou je, že nadcházející sezona vypadá opravdu vydařeně. Čeká nás řada výrazných, ale i klasických odstínů, ze kterých si vybere opravdu každý. Od zemitých oranžových tónů až po živou magentu nebo olivově zelenou.

Barevné palety se představují na přehlídkových molech již šest měsíců před začátkem sezony. A právě odtud berou inspiraci také ostatní módní značky, které najdete ve svém obchodním domě.

Předpovídání barevných módních trendů se však věnují také prognostici, kteří se zaměřují na vše od cestování a umění, až po technologie a zábavní průmysl. Na základě analýzy informací z těchto odvětví, pak navrhnou barvy, které se budou nosit také v módě. 

Barevné trendy jsou ovlivněné také americkou společností Pantone (známá pro svůj systém barev využívaný v řadě odvětví, převážně tisku. Systém Pantone využívají výrobci barev, vláken, textilií a plastů), která provádí rozsáhlé analýzy, a to od malířských barev až po barvy šatů. Například letošní barvou roku byla vyhlášena Vivid Magenta.

Kromě výrazných pastelových barev budou letos IN také přírodní odstíny, které oceníte především v létě.

Takže jaké barvy budou letos trendy?

Viva Magenta

Tento červeno-růžový odstín je největším trendem této sezony. Barva znázorňuje kreativitu, laskavost a nezávislost, a pokud se zrovna necítíte ve své kůži, doporučujeme se do ní ponořit.

Viva Magenta vypadá skvěle v kombinaci s khaki nebo tyrkysově zelenou, ale také s odstíny šedé a tmavě modré.

Zemité odstíny oranžové

Zemité a spálené odstíny oranžové barvy, které si dáváme do spojitosti s hojností a smyslností vypadají, že by mohly být ideálním kandidátem na podzim, v roce 2023 se však budou nosit také v létě.

Máte za to, že zářivá oranžová není nic pro vás? Vyzkoušejte nejprve nějaký tlumený odstín. Tato barva sluší ženám s teplým tónem pleti a jde dohromady s neutrálními barvami jako je krémová, velbloudí, bronzová nebo šedá.

Pro odvážnější tu máme tip na kombinaci s námořnickou modrou, fialovou, žlutou, růžovou nebo červenou.  

Olivová zelená

Tento odstín je většinou spojován s ležérním oblečením, avšak tuto sezonu je o něco více okouzlující a výraznější. Skvěle se kombinuje s ostatními zimními odstíny, ale také s výše zmíněnou oranžovou. Zelená barva evokuje klid a harmonii, protože si ji na první dobrou spojujeme s přírodou.

Optimistická žlutá

Potřebujete zvednout náladu? Oblékněte se do sluníčkové žluté, která je optimistická, veselá a také symbolem naděje. Pokud máte teplejší tón pleti, sáhněte po sytějších odstínech s oranžovým podtónem. Chladnější typy zase uvítají žlutou s limetkovým nádechem.

Klidná modrá

Pastelové odstíny od azurové až po tyrkysově modrou vás uvedou do klidného stavu mysli. Nebesky modrá barva patřila mezi oblíbence královny Alžběty, která se do ní často oblékala během plnění svých královských povinností.

Díky naší lásce k denimu je světle modrá dnes považována za neutrální barvu, proto se neohlížejte na žádná pravidla a kombinujte ji s libovolnou barvou podle nálady.

Do jakých barev se plánujete oblékat tento rok vy?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *