Jak nosit sukně v zimě

Ukládáte sukně v zimních měsících na dno skříně? Už nemusíte! Pokud se nechcete vzdát pohodlí, které sukně nabízí, stačí zvolit ten správný materiál, barvy a doplňky. Poradíme vám, jak nosit sukně v chladnějším období a vypadat při tom skvěle.

1. Zvolte zimní barevnou paletu

Tlumené a přírodní odstíny jsou v zimě neskutečně šik. Slušet vám bude černá, vínově červená, smaragdově zelená, béžová, tmavě modrá, krémová nebo padesát odstínů šedi.

sukně Desigual Frankie
sukně Desigual Frankie

2. Oživte sukni originálním páskem

V zimě sukním sluší huňaté oversized svetry, které však mohou v oblasti pasu přidat pár centimetrů navíc. Tvar postavy můžete zvýraznit pomocí pásku, který pomůže stáhnout přebytečnou látku. Jaký pásek zvolíte je čistě na vás. Na večer sáhněte po ozdobnějším kousku s kamínky a přes den vyzkoušejte hladkou klasiku se zlatou nebo stříbrnou sponou.

pásek Desigual Big Studs
pásek Desigual Big Studs

3. K sukni oblékněte body, díky kterému neprofouknete

Abyste eliminovaly krabacení přebytečné látky v oblasti pasu, oblékněte si k sukni příjemné body s dlouhými rukávy. Body je ideální volbou pod košili a navíc jistotou, že vám na záda nefoukne studený vzduch.  

4. Vrstvěte s delším kabátem

To poslední, co v zimě chcete je v sukni mrznout. Proto zvolte kabát s délkou ke kolenům, do půli lýtek nebo až ke kotníkům. Nejste si jistá, jaký kabát si vybrat?

Vedle nešlápnete s barevným kabátem, který umí vytvořit zajímavý kontrast se zimními barvami, ani s jednobarevným kouskem, pomocí kterého můžete vytvořit oblíbený monochromatický look.

5. Nezapomeňte na doplňky

Ano, také sukni můžete oživit pletenými doplňky, které dotáhnou celkový outfit k dokonalosti. Zvolte elegantní klobouk, pletenou čepici, baret, měkoučkou šálu nebo pár koženkových rukavic.

6. Není materiál jako materiál

Ne každá sukně je na zimu vhodná. V té z tenoučké viskózy vám bude opravdu zima, proto při nákupu sukní na zimní období zaměřte svou pozornost na materiálové složení. Vaše tělo zahřejí silnější materiály jako bavlna, vlna, tvíd, koženka, denim nebo různé pleteniny.

7. Balanc je důležitý i při oblékání sukní

Při oblékání je vždy důležité pracovat se střihem a délkou sukně. Pokud zvolíte krátkou přiléhavou sukni, nahoru si potom oblékněte hned několik vrstev se silnějším pleteným svetrem v oversized střihu. Delší áčková sukně si zase zaslouží tenčí přiléhavý rolák nebo svetr. Pro extra teplo přes sebe můžete přehodit vestu nebo šmrncovní pončo.

Jaký top k sukni zvolit?

Existuje několik způsobů, jak nosit sukně s topy, aniž by se vám na jejich lemu hromadila přebytečná látka:

Uvažte konce košile

Rozepněte poslední dva nebo tři knoflíky a konce košile svažte do uzlu. Konce košile můžete také otočit (jako kdybyste si na hlavě dělala drdol), a poté je zachytit tenkou gumičkou na vlasy.

Zvolte vypasovaný top

V přiléhavém topu nebo body vám starost s extra látkou odpadá. Vypasovaný top zajistí hladkou a elegantní siluetu.

Přebytečnou látku zastrčte za lem sukně

Tvar těla zvýrazníte také zastrčením vašeho trička nebo roláku za lem sukně. Pokud máte sukni s vysokým pasem, zastrčte top po celém obvodu, v případě sukně s nižší pasem zvolte tzv. francouzský styl. To znamená, že do sukně zastrčíte pouze přední stranu a tu zadní jen lehce načechráte.

Mějte však na paměti, že velmi dlouhé topy nejsou k sukním příliš vhodné, přidají totiž nechtěný objem v oblasti pasu.

Nosíte v zimě sukně? Napište nám v komentářích váš osvědčený způsob jejich nošení.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *