Pracovní pohovor dokáže být pěkně stresující záležitost. Kromě dokonalého projevu a prezentace vašich dovedností je stejně důležitý také váš vzhled. Ten totiž vytváří první dojmy, které na svého potenciálního zaměstnavatele uděláte již během chvilky. V tomto článku vám poradíme, jak se na den D obléknout.

Ještě předtím, než začnete oblečení na váš pracovní pohovor vybírat, doporučujeme si zjistit co nejvíce informací o dané společnosti. V potaz vezměte jejich obor a podívejte se také na jejich web a sociální sítě, abyste získaly představu o firemní kultuře a stylu oblékání.

Zvolte oblečení, ve kterém se cítíte sebevědomě

Outfit, který si zvolíte by vám měl v první řadě skvěle padnout. Sako, šaty nebo kostýmek vybírejte ve vaší aktuální velikosti. Důležité je, aby délka manžet rukávů nebyla delší než k vašemu zápěstí a také by vás nemělo nikde nic stahovat a škrtit. Během pohovoru se potřebujte plně soustředit na otázky a na člověka, který je klade, a ne se ošívat na židli.

Pokud si obléknete něco, v čem se cítíte skvěle, budete vyzařovat sebevědomí, což vám připíše plusové body.

Ucházíte se o práci v módním nebo kreativním odvětví? Zde si můžete dovolit trochu více experimentovat, ale nezapomeňte se stále držte profesionálního stylu.

Náš tip: černobílé vzorované šaty s dlouhými rukávy, stojáčkem a pohodlným áčkovým střihem sukně. K šatům bude skvělý černý kabát ke kolenům s jemnými barevnými detaily na rukávu.

Zaměřte se na materiály

Elegantní a uhlazený vzhled vám zajistí materiály jako bavlna, viskóza, satén, hedvábí a vlna. Vyhněte se těm, které mají mačkavé vlastnosti (například len) nebo umělým tkaninám, které nejsou prodyšné a velmi snadno se v nich zpotíte.

Náš tip: černá bavlněná halenka s ¾ nabíranými rukávy a elegantním volánem v pase.

halenka Desigual Nola

Zvažte barevnou paletu

Při výběru vašeho outfitu je důležité brát v potaz také o jakou pozici se ucházíte. Jedná se o kreativní práci v neformálním prostředí? Pak se můžete obléknout do výraznějších barev dle vašeho vkusu. Nebo chcete pracovat ve formálnějším kancelářském prostředí? Potom nešlápnete vedle s neutrální paletou barev. V černé, bílé, šedé, béžové, modré nebo vínové budete působit profesionálně a elegantně.

Náš tip: přiléhavý bílý top s dlouhými rukávy možná působí fádně, ale jemné šikmé detaily ho příjemně oživí.

tričko Desigual Cuty

S doplňky opatrně

Méně znamená více, a to platí i během pracovního pohovoru. Proto volte jednoduché, nenápadné šperky a střízlivé líčení. Kabelka by měla ladit s vašim outfitem a ideálně by se do ní měly vejít veškeré dokumenty, které s sebou budete potřebovat.

Náš tip: Pokud vás černobílá kombinace nudí, oživte ji barevným šátkem uvázaným kolem krku.

Oblékněte se dle ročního období

V zimních měsících je oblékání na pracovní pohovor o něco jednodušší, oblečení můžete navrstvit, pod šaty obléknout silnější silonky a k tomu stylové kozačky.

Pokud je však venku tropické vedro, můžete být na vážkách. V létě volte vzdušné šaty s uzavřenými botami na nízkém podpatku. Žabky si nechte k vodě. S sebou si můžete vzít blejzr, který dodá formálnější vzhled, a díky kterému vám ve studených klimatizovaných kancelářích nebude zima.

Střih oblečení je neméně důležitý

Pozornost věnujte také délkám šatů a sukní, ty by měly sahat ideálně ke kolenům nebo těsně nad kolena. Vždy volte uzavřenou obuv a vyhněte se také hlubokým výstřihům.

Náš tip:  Černá halenka s barevnými květy, decentním výstřihem a slušivými nabíranými rukávy nebo přiléhavé úpletové šaty v midi délce

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *