Kabáty. Nepostradatelná součást dámského šatníku. Trávíme v nich podstatnou část roku, proto není na škodu mít jich ve skříni hned několik. Jak si ale z toho velkého množství nabízených modelů vybrat?

Je to už pár týdnů, co rtuť teploměru kolísá mezi nulou a deseti stupni Celsia. Je nám zima a nejraději bychom na sebe hodili tu tlustou péřovku, která nám straší ve skříni již několik let. Ta sice zahřeje, ale parády v ní moc neuděláte.

Díky široké nabídce v kolekcích módních značek to jde však i bez ní. V obchodech vás čeká nepřeberné množství střihů, barev, textur a vzorů. Z toho plyne, že stylově můžete vypadat v jakémkoliv počasí. Důležité je cítit se ve zvoleném kousku příjemně, tzn. střih kabátu by vám měl sedět, nic by vás nemělo škrtit ani táhnout.

Nás kabáty strašně baví, protože je lze zkombinovat téměř s čímkoliv. Vypadají skvěle s večerními šaty a kozačkami, ale také s obyčejnými jeansy, teniskami a svetrem.

Jde vám z toho všeho hlava kolem? Inspirujte se naším výběrem, ve kterém najdete 5 trendy kabátů.

PLYŠOVÝ KABÁT

Tzv. „teddy coat“ se objevil poprvé na přehlídkových molech již v roce 2013 a zaznamenal obrovský úspěch. Prodalo se ho několik tisíc kusů a v módních časopisech se to začalo hemžit obrázky celebrit zachumlaných do plyšových kabátů. To bylo obrovskou inspirací pro ostatní módní značky, které ho rázem zařadily do svých kolekcí. My jsme pro vás vybrali tento dvouřadý kabát Desigual Kale v krásné růžové, ve kterém se budete cítit stylově, i když pod ním budete mít jen obyčejnou mikinu.

MAXI KABÁT

Dlouhé oversize kabáty vás zahřejí a můžete si pod ně obléknout hned několik vrstev. Vzhledem k tomu, že zakryjí téměř celý váš outfit, volte kabáty výrazných barev, textur nebo kabáty zdobené zajímavými detaily. Pokud přece jen preferujete klasiku v černé či tmavě šedé barvě, zvolte výraznější doplňky v podobě barevných čepic, šál nebo ozdobnou brož. Nás zaujal tento tmavě šedý kousek Desigual Yelay s kontrastními detaily.

PROŠÍVANÝ KABÁT

Prošívané bundy a kabáty jsou velkým hitem této sezony. Stačí si na Instagramu vyhledat #puffedcoats a vyskočí na vás tisíce fotek, které naše tvrzení jen potvrzují. Je v nich zkrátka dobře, ale pokud v nich nechcete vypadat jako Míša Kulička, zvolte model bez objemné kapuce a kožešiny. Nebojte se výrazných barev. Pokud se však obáváte příliš „sportovního looku“, vyberte si kabát v černé nebo vínové barvě. Skvělou volbou je i tmavě zelený kabát Desigual Leicester.

TARTANOVÝ KABÁT

Označení tartan se vztahuje na veškeré vzory s velkými kostkami a v oblasti ženské módy je stálicí. Tartan se používá k výrobě skotských krojů a uniforem a o jeho slávu a šíření se zasloužila královna Viktorie. Tartanové kabáty bývají samy o sobě tak výrazné, že je doporučujeme kombinovat s jednoduchými a jednobarevnými kousky. Jak se vám líbí náš Desigual Dorian v bílo-červené kombinaci?

KOKONOVÝ KABÁT

Že vám tento název nic neříká? Nevadí, tento druh kabátu se vyznačuje jednoduchostí, minimalistickými detaily, spadenými rameny, zapínáním na zip (nebo knoflíky) a lehce oversize střihem ve tvaru vajíčka. Vypadá skvěle v kombinaci s výraznou obuví a úzkými kalhotami. Kabát Desigual Land najdete v naší kolekci v černé i žluté barvě.

V jakém kabátu trávíte tuto zimu vy? Máte jeden oblíbený nebo je obměňujete? Jaký typ byste si na sebe nikdy nevzali?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *