Jaké barvy vám sluší

Převládají ve vašem šatníku tlumené tóny v kombinaci s hnědou a černou? Máte za to, že vám nic jiného nesluší? Možná netušíte, o co přicházíte. Správně zvolené barvy dokáží přidat na kráse, ubrat nějaké to kilo a dodat ten správný šmrnc. Jak ale zvolit ty správné?

Možná to znáte. S příchodem nového roku jste se rozhodli, že oživíte svůj šatník. Aktuálně probíhající slevy nás však často svádějí k nákupu kousků, které bychom si za normálních okolností nepořídili. Buď je nepotřebujeme nebo nám nesluší. Jak tomu předejít?

ZJISTĚTE, JAKÝ JSTE BAREVNÝ TYP

Správně zvolené barvy by vám měly nejen slušet, ale hlavně byste se v nich měli cítit příjemně. V klasické barevné typologii najdeme dva studené (léto, zima) a dva teplé typy (jaro, podzim). Ke zjištění, do které skupiny spadáte vám pomohou následující tipy.

Podívejte se na ruce

V denním světle se podívejte na spodní stranu svých paží. Pokud spatříte narůžovělý až růžový podtón a modře zabarvené žíly, patříte mezi studené typy. Pokud má na tomto místě vaše kůže nazlátlý až meruňkový podtón se zeleně zabarvenými žíly, jste teplý typ.

Vyzkoušejte zlatou a stříbrnou

Další test můžete zkusit s kouskem zlaté a stříbrné látky, šátku nebo šperku. Přiložte si ho k bradě a snažte se přijít na to, který z nich rozzáří vaši pleť a zvýrazní oči. Pokud je to zlatá, jste teplý typ, pokud stříbrná, jste studený typ.

Jak reagujete na paprsky

Pokud vaše kůže na sluníčku okamžitě zčervená, patříte mezi studené typy. Pokud jde naopak do zlatohněda, patříte do druhé skupiny.

Barva očí a vlasů

Studené typy mívají většinou modré a zelené oči s blonďatými nebo černými vlasy s modrými, stříbrnými a fialovými podtóny. Pokud máte naopak tmavě hnědé nebo oříškové oči a vlasy se zlatými a červenými podtóny, jste typ teplý.

JAKÉ BARVY VÁM SLUŠÍ

Nyní už víte, zda jste studený nebo teplý typ. Teď už stačí na základě barvy vašich očí a vlasů určit, jaké jste roční období a máte vyhráno.

LETNÍ TYP

Máte studený odstín pleti, popelavou blond, světle hnědé vlasy a modré, zelené nebo šedé oči? Pak jste tu správně. Sluší vám jemné pastelové barvy s modrými podtóny, jakými jsou světle modrá, růžová nebo šedá. Vyvarujte se oranžové, hořčicově žluté, korálové nebo lososově růžové. V bílé barvě můžete vypadat až příliš mdle, volte tedy její tmavší odstíny.

ZIMNÍ TYP

Můžete se pochlubit studeným odstínem pleti, světle až tmavě hnědými nebo černými vlasy a tmavě modrými, zelenými nebo hnědými oči? Pak budete vypadat skvěle v jasně červené, královsky modré, fuchsiově růžové, tmavě fialové nebo smaragdově zelené barvě. Dovolit si můžete také černou, šedou nebo bílou barvu. Dobrou službu vám neprokáží tlumené pastelové barvy, žluté a oranžové odstíny nebo cihlově červená a rezavě hnědá barva.

JARNÍ TYP

Teplý odstín pleti, blond nebo světle hnědé vlasy se zlatým melírem. Tomuto typu sluší modrá, korálová, lososově růžová nebo béžová barva, ale také odstíny slonové kosti. Naopak od pastelových barev s chladnými tlumenými odstíny dejte ruce pryč.

PODZIMNÍ TYP

Máte teplý odstín pleti a tmavě hnědé nebo černé vlasy s červenými, zlatými nebo oříškovými melíry? Pak jste podzimní typ. Při výběru oblečení se zaměřte na bohaté podzimní barvy v podobě zemitých, bronzových a hnědých odstínů. Vaši pleť zvýrazní také olivově zelená, čokoládově hnědá nebo barva terracotty. Ze svého šatníku vyřaďte nevýrazné pastelové odstíny a křiklavé barvy.

Řídíte se těmito pravidly při výběru oblečení? Jaká barva vám nejvíce sluší?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *