5 klasických kousků, které nikdy nevyjdou z módy

Každou sezonu se ve světě módy objeví desítky nových trendů. Některé patří mezi úplné novinky, některé z nich se vrátily na výslunní po deseti, dvaceti letech. Nestíháte to sledovat, natož pak obnovovat a doplňovat váš šatník? Nebaví vás neustále přemýšlet o tom, zda je váš outfit dostatečně IN? Vybavte svou šatnu několika základními kousky, které z módy nevyjdou nikdy. Které že to jsou?

Vaše oblečení se zajisté nemusí omezovat pouze na několik obyčejných, jednobarevných kousků. Klasiku, kterou najdete v tomto článku můžete brát jako základní pilíř vašeho šatníku. Nosit se bude v roce 2020 a s největší pravděpodobností také v roce 2030. Je nadčasová a skvěle se kombinuje s módními výstřelky, které si na sebe vezmete jednou nebo dvakrát.

Které kousky by tedy neměly chybět ve vašem šatníku, protože nikdy nevyjdou z módy a vy se tak nemusíte bát do nich investovat nemalé částky?

Kvalitní jeansy

Nejen jeansy, ale i denimová bunda nebo sukně patří mezi stálice módního světa. Nosit je můžete v jakoukoli roční dobu a kombinovat s obyčejným tričkem nebo saténovou halenkou. Najít střih, který vám sedne jako druhá kůže může být však oříšek. Při výběru je důležité zaměřit se nejprve na typ vaší postavy. Jeansy do zvonu sednou postavě typu hruška nebo přesýpací hodiny. Jeansy s rovnými nohavice jsou perfektní volbou pro ženy s atletickou postavou. Skinny sluší všem a boyfriendy jsou ideálni pro ty, které se mohou pochlubit postavou typu jablko.

Elegantní blejzr

Další část šatníku, pro kterou najdete využití po celý rok a prakticky pro jakoukoliv příležitost. Blejzr sluší každému typu postavy a vypadá skvěle s jeansy, teniskami a obyčejným topem, ale také s elegantními šaty a boty na podpatku. Trendy jsou oversized blejzry. Abyste se v něm však úplně neztratila, nezapomeňte vždy zvýraznit pas, stačí zastrčit oblečení do kalhot, sukně, nebo přepásat páskem.

Klasický kabát

Lehký kabát na knoflíky unosíte od podzimu do jara. Obléknete ho k jeansům s teniskami, ale také ke kozačkám a společenským šatům. Jste malého vzrůstu a nevíte, jaký zvolit? Vyberte si ten bez vzorů, maximálně s těmi drobnými a svislými. Pomůže vám také kabát se zavazováním v pase, protože vám opticky prodlouží nohy. Upoutat pozornost potřebujete v horní části těla, pro ženy menšího vzrůstu jsou tedy ideální kabáty s kožešinovými límci nebo lemy kolem kapucí.

Bílé tričko

Jednoduchost a univerzálnost. I takto by se dal popsat jeden z nejzákladnějších kousků každého šatníku. Bílé tričko využijete na maximum. Obléknete ho doma k teplákům, do práce k blejzru a sukni a v zimě třeba pod košili. Pořiďte si jich několik a šance, že už zase propadnete panice typu „nemám co na sebe“ se sníží na minimum. Při jeho výběru se zaměřte na jeho kvalitu. Čtěte cedulky se složením materiálu a raději než slim střihy volte ty volnější, které vypadají skvěle zastrčené v kalhotách. Přijde vám to jako moc velká nuda? Zkuste tričko s jemným potiskem nebo ozdobnými detaily v podobě krajky.

Malé černé

Krátké černé šaty se staly velkým hitem v roce 1961, a to po uvedení filmu Snídaně u Tiffanyho, kde na sebe tento jednoduchý a nadčasový kousek oblékla Audrey Hepburn. Málokdo však ví, že první model černých šatů navrhla již v roce 1926 Coco Chanel. Velkou výhodou je, že za ně nemusíte utratit půlku výplaty a díky doplňkům z nich můžete pokaždé vykouzlit zcela jiný outfit.

Jaké další kousky patří podle vás mezi ty, které nikdy nevyjdou z módy?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *