6 kabelek, které by vám neměly chybět

Nepostradatelný doplněk, praktický společník a trendy záležitost. Kabelka je něco jako naše třetí ruka, bez které neopouštíme ráno domov. Pojme veškeré naše nezbytnosti a zároveň dokáže dokonale doplnit nebo vyšvihnout náš outfit. Existují stovky různých velikostí a tvarů. Jaké z nich patří mezi ty nejpopulárnější? Jak si vybrat tu, která s vámi vydrží několik let?

Možná už máte svůj jasně vytyčený styl a víte, jak by vaše kabelka měla vypadat. Možná ráda podléháte trendům a ve skříni máte dva tucty kabelek, které s oblibou střídáte. Nebo se právě nyní poohlížíte po novém kousku a nevíte co přesně zvolit.

Vybírat můžete modely ze syntetických materiálů, které jsou dnes tak dokonalé, že jsou téměř k nerozeznání od pravé kůže, a navíc jsou také cenově dostupnější. Syntetiku nebo eko kůži dnes používají i vyhlášení světoví návrháři a výrobci luxusních kabelek.

Jaký typ kabelky si pořídit?

Crossbody kabelka

Pokud se chystáte na pochůzky do města nebo na koncert a nepotřebujete mít s sebou milion věcí, crossbody kabelka je ideálním řešením. Pohodlně do ní uložíte peněženku, klíče, telefon a další nezbytnosti. Má dlouhý pruh, který nosíte křížem přes tělo. Hodí se k teniskám i elegantní obuvi. Při jejím výběru volte raději menší velikost. Čím větší si vyberete, tím větší budete mít tendenci naplnit ji až po okraj. Že to nebyl úplně nejlepší nápad se může ukázat až na konci dne v podobě bolavého krku nebo ramene.

kabelka Desigual Ayax Galati

Shopper kabelka

Potřebujete kabelku, do které uložíte počítač, oběd, věci do fitka a ideálně ještě nákup? Zkuste shopper kabelku. Jedná se o velkou tašku, která většinou nemá žádné zapínání. Před samotným nákupem si zjistěte, zda má dostatek úložných přihrádek, přesně podle vašich představ.  

kabelka Desigual Blue Waves Cortland

Klasické psaníčko

Skvělá volba na večer, do divadla nebo na společenskou událost. Psaníčko můžete nosit v ruce, ale zkuste mít ve svém šatníku i jedno s řetízkem, abyste ho v případě potřeby mohla hodit přes rameno.

kabelka Desigual Nova Prime Durban

Hobo kabelka

Dalo by se říct, že hobo kabelka je jednou z mnoha verzí kabelek přes rameno. Má však pouze jedno delší ucho a u některých modelů i delší popruh, aby se dala pohodlně nosit i přes rameno. První „hobo bag“ byla uvedena na trh již v roce 1936, a odkud se vzal její název? Hobos byli muži, kteří si při svých cestách sbalili veškerý svůj majetek do kusu látky a takto ho přivázali na klacek, který si poté přehodili přes rameno. Dnes z ní máme pohodlnou, skladnou a praktickou kabelku, která z módy jen tak nevyjde.

kabelka Desigual Flower Sea Siberia

Batohy a ledvinky

Batohy a ledvinky hlásí návrat! Již dávno se nenosí jen na túry do hor. Letos si je klidně vezměte třeba na party. Spatřit je můžete také v nabídce těch nejluxusnějších módních značek. Jedná se o praktické doplňky, se kterými budete mít vždy volné ruce. Ledvinky můžete nosit na několik různých způsobů, kolem pasu, přes rameno nebo jako crossbody.  

ledvinka Desigual Melody Coira

Kabelka do ruky

S kabelkou do ruky budete za pravou dámu. Nosit se dá v ruce nebo na předloktí, což je oblíbený styl Victorie Beckham. Design těchto kabelek bývá spíše elegantní a pokud si pořídíte kabelku z kvalitního materiálu a v neutrální barvě, využijete ji po několik sezon. Skvěle si rozumí s botami na podpatku a elegantními kostýmky a šaty.

kabelka Desigual Kaila Kassel

Jaká kabelka paří mezi vaše nejoblíbenější?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *