7 módních přešlapů, a jak se jich vyvarovat

Nalijme si čistého vína. Téměř každá žena má ve své paměti outfity, na které by nejraději zapomněla. Může se jednat o trendové záležitosti, které nebyly pro každého nebo o ty krásné, nyní již o dvě čísla menší šaty ze střední školy. Nemáte se však za co stydět. Nikdo totiž není dokonalý, a i ti největší módní fanatici občas šlápnou vedle. Co patří mezi největší módní přešlapy, a jak se jich jednoduše vyvarovat?

Zapomínáte na doplňky

Správně zvolené doplňky dokáží z úplně obyčejného oblečení vykouzlit luxusní a skvěle promyšlený outfit. Skvělým příkladem jsou obyčejné modré jeansy s klasickým černým tričkem a teniskami. Přidejte elegantně uvázaný šátek, zlatý náramek nebo trendy hodinky a rázem se z vás stane trendy žena, která ví, co slovo móda znamená.

Držíte se stejného stylu a barev

Převládá ve vašem šatníku pouze černá? Možná máte ráda minimalistický styl, ale možná se také okrádáte o krásné syté barvy, které rozzáří nejen vaše oči, ale i pleť. Nepatříte mezi milovnice výrazných barev? Začněte pomalu a pořiďte si nejprve jeden nebo dva kousky. Uvidíte, jak prokouknete a těch komplimentů, co obdržíte.

Nedodržujete doporučenou péči

Pro nákup nových šatů se dokážete maximálně nadchnout, ale na co možná zapomínáte je správná péče, která vám zaručí delší trvanlivost nového kousku. Před prvním praním se vždy podívejte na cedulku a doporučení dodržujte. Používejte kvalitní ramínka, která vám neudělají na ramenou boule a pokud je to nutné, vyvarujte se používání sušičky. Další doporučení najdete v jednom z našich starších článků Jak se starat o oblečení, aby déle vydrželo.

Nutnost mít slazenou kabelku s botami

Kabelky patří mezi jeden z nejstarších doplňků. Jejich účel byl v dávné minulosti spíše praktický než módní. Sloužily k přenášení jídla nebo zbraní. Až na začátku 17. století se staly symbolem žen, které nosily malé vyšívané kabelky s bylinkami nebo kořením, aby zakryly svůj tělesný odér. Posedlost mít slazenou kabelku s obuví nastartovala až kolem roku 1950, kdy tyto dva produkty nešly velmi na odbyt a obchodníci takto vytvořili nový trend. 

V dnešní době však toto pravidlo můžete s klidem porušit. Snažte se však mít alespoň jeden kousek v neutrálních barvách. Pokud máte světle šedou obuv, zvolte k ní kabelku ve výrazné barvě. Vyvarujte se také kombinace zimních kozaček a jarní slaměné kabelky nebo kombinace různých vzorů.

Špatně zvolené spodní prádlo

Můžete být slazená od hlavy až k patě v designovém oblečení, ale pokud si pod bílé kalhoty obepínající vaše křivky vezmete výrazné spodní prádlo nebo pod tílko podprsenku s viditelnými ramínky, zabijete tím celý look. V tomto případě volte bezešvé prádlo v tělové barvě a klasickou podprsenku s nevhodnými ramínky vyměňte za typ podprsenky bandeau.

Nosíte boty, ve kterých se necítíte pohodlně

Lodičky na vysokém jehlovém podpatku vypadají na vaší noze naprosto neodolatelně. Pokud v nich však neumíte chodit a při chůzi se klátíte ze strany na stranu, raději na ně zapomeňte. Vaše okolí si totiž nejprve všimne vašeho celkového vzhledu než toho, jak úžasné máte boty. Raději zvolte elegantní pantofle nebo sandálky na nízkém podpatku.

pantofle Desigual Mambo Lettering

Zapomínáte na cedulky

Některé topy nebo svetry nemají úplně šťastně našité cedulky za krkem, takže mohou neustále vykukovat. To stejné platí pro šátky, šály nebo boty s cenovou etiketou nalepenou na podrážce, na kterou lze velmi snadno zapomenout. Toto opomenutí však nevypadá úplně šťastně, proto se snažte hned po nákupu vše šetrně odstranit. Cedulky s instrukcemi ohledně údržby si raději někam uložte.

Co považujte za svůj největší módní přešlap?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *