Jak nosit výrazné barvy i v zimě
Jak nosit výrazné barvy i v zimě

S nástupem zimních studených dnů míváme tendenci oblékat se do tmavých barev. Věděly jste ale, že barvy, kterými se obklopujete mají výrazný vliv na vaši mysl? Pokud chcete svůj zimní šatník oživit, ale nevíte, kde začít, nezoufejte. Poradíme vám, jak nosit výrazné barvy také v zimě.

Zapomeňte na chvíli na to, že barvy patří pouze k létu a řiďte se heslem “barvy jsou život”, které razí také Donatella Versace. Pokud mezi vaše nejoblíbenější barvy patří černá, nemusíte se jí vzdávat, stačí když do svého šatníku vnesete několik barevných kousků, a začít můžete klidně pozvolna.

Jaké barvy v zimě nosit?

Nejste si jistá, jaké barvy jsou na zimu ideální? Nevadí, zde totiž neplatí žádná pravidla, slušet vám bude totiž vše.

Svěží zelená

Zelená je barva přírody a představuje mír, růst a rovnováhu. V tmavších odstínech se budete cítit klidně a uvolněně, zatímco v těch světlejších a zářivějších zase energičtěji a živěji.

Nevinná růžová

Růžová symbolizuje zdraví, hravost a mládí. Je skvělou volbou pro začátečníky, protože vypadá skvěle v kombinaci se všemi neutrálními odstíny. Hledáte něco odvážnějšího? Spárujte ji s fialovou, tyto barvy se překvapivě skvěle doplňují.

Jednoduchá modrá

Modrá vyzařuje klid a luxus. Tak jako černá, i modrá tvoří sehraný look s ostatními barvami. Šmrnc ji dodáte kombinací se zelenou.

Hravá fialová

Fialová barva je překvapivě velmi univerzální a je skvělou volbou nejen na zimu, ale také na přechodné období. 

Jak nosit barvy v zimě?

1. Pořiďte si barevný kabát nebo bundu

Řekněte sbohem svému milovanému černému kabátu a vyměňte ho za jeho barevnější variantu. Nemusíte hned chodit do extrémů, stačí když zvolíte kabát v královsky modrém, sytě červeném nebo oranžovém provedení. A klidně ho oblékněte na černý outfit, dosáhnete tak šmrncovního kontrastu.

2. Nebojte se vrstvení

Máte ve skříni barevné šaty, které kvůli zimě moc nevynosíte? Oblékněte pod ně tenký černý rolák nebo tričko s dlouhými rukávy. Tímto způsobem skvěle vybalancujete výraznou barvu. A to stejné můžete zkusti také s overaly.

3. Začněte s doplňky

Ponořte se do světa barev pomocí doplňků. Ty budou skvěle ladit se zbytkem vašeho neutrálního outfitu a rozsvítí ho. Vyzkoušejte kabelku Mika Butan s květinovým potiskem a praktickými popruhy pro pohodlné nošení. Zvolit můžete také barevné ponožky nebo šálu.

4. Zvolte denim jako neutrální barvu

Modré jeansy jsou základním stavebním prvkem každého šatníku. Oblékněte si své oblíbené jeansy a k nim zvolte barevný top. My vám garantujeme, že touto kombinací nikdy nic nezkazíte.

 

5. Vyzkoušejte trend tón v tónu

Pokud se vám kombinování barev moc nezamlouvá, můžete vyzkoušet tzv. monochromatický styl, který je jednoduchý a velmi vkusný. Jedná se o princip, během kterého ladíte oblečení do podobných barevných odstínů.

Náš tip: Kolekce Desigual x Mária Escoté

Ve spolupráci s návrhářkou Márií Escoté jsme vytvořili originální, hravou a barevnou kolekci, která spojuje prvky přírody, tartanového vzoru a digitálního umění.

Kolekce si pohrává se ženskými střihy a smyslnými liniemi. Pokud hledáte barevné unikátní kousky, pak si nenechte ujít topy s volány, přiléhavé šaty s nařasenými detaily a rozparky, oversized zimní bundy a mnoho dalšího.

Jaké barvy převládají ve vašem zimním šatníku?  

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *