6 způsobů, jak nosit šaty v mrazech a zůstat při tom šik

Vánoční večírky, oslavy příchodu Nového roku, Valentýn. Nejkrásnější svátky každého roku připadají na ty nejstudenější měsíce. Krásně se obléknout do takového počasí může být někdy boj. Každá žena se chce i v šatech cítit pohodlně, v teple a šik. Poradíme vám, jak na to.

Nechcete se vzdát šatů ani na běžné nošení? Přemýšlíte každé ráno nad tím, co si k nim obléknout, abyste nemrzla? V našem článku najdete několik praktických a vyzkoušených tipů, díky kterým můžete nosit šaty i v těch největších mrazech.

Vysoké a hřejivé boty vás zachrání v každé situaci

Ne nadarmo se říká “To chce klid a nohy v teple”, kdo by byl také v klidu, když mu zebou nohy? V zimních měsících proto k šatům volte pohodlné vysoké kozačky, ideálně s kožíškem a délkou pod nebo nad kolena. Je to elegantní řešení, jak nohy ochránit před ostrým větrem. Pokud pod šaty navíc obléknete silné hřejivé punčochy, budete mít vystaráno. Nepatříte mezi milovnice kozaček? Pak volte boty, které vám zakryjí minimálně kotníky!

boty Desigual Boot Padded

Vesta na každý den

Vrstvením oblečení v zimě nikdy nic nezkazíte. Tentokrát můžete svůj outfit oživit výraznějším prvkem v podobě vesty, ta může být péřová, prošívaná, pletená nebo z jemného kožíšku. Jednoduše si zvolte tu, která se vám líbí nejvíce. My doporučujeme silnější vestu s klasickým límcem a délkou pod kolena nebo její kratší variantu s výrazným károvaným potiskem, který krásně oživí jednoduché černé šaty.

Vyměňte silonky za legíny

Tenké silonové punčochy si nechte na teplejší počasí a v zimě je vyměňte buď za silné pletené punčocháče nebo hřejivé legíny, které se s vysokými botami nosí skvěle, a vy se tak nemusíte bát, že se budou rolovat nahoru stejně jako jeansy. Sázkou na jistotu jsou legíny černé, které se hodí ke všemu.

legíny Desigual Lemon

Základem je spodnička a termoprádlo

Spodnička vám poskytne další vrstvu tepla a zabrání tomu, aby se vám šaty nelepily na nohy. Zvolit můžete spodničku splývavou, a pokud potřebujete trošku vymodelovat své křivky, pak sáhněte po té tvarovací.

Termoprádlo nepatří pouze na hory, ale klidně i pod šaty, a to jak jeho spodní, tak i horní díl. Nechce se vám investovat do nových kousků? Skvělou službu vám prokáže také přiléhavé body.

body Desigual Garden

Raději delší kabát než kratší bundu

Krátkou bundu si nechte ke kalhotám a k šatům zvolte raději delší kabát. Ať už stylový prošívaný nebo klasický elegantní, vybírejte podle vašeho stylu. U kabátů pamatujte na to, že čím větší podíl vlny bude mít, tím tepleji vám bude. My doporučujeme delší oversized kabát v šedých odstínech, pod který bez problémů schováte i několik dalších vrstev oblečení nebo jeho obdobu s etnickými prvky.

Zaměřte se na to, z čeho jsou šaty ušité

Tou nejlepší a nejteplejší volbou na zimu jsou jednoznačně pletené nebo úpletové šaty s dlouhými rukávy. Dalším vhodným materiálem je také bavlna, viskóza nebo koženka. Lehké materiály nejsou na zimu příliš vhodné.

Náš tip: khaki šaty ze silnější bavlněné látky a delší přiléhavé šaty s decentním květinovým potiskem.

Nosíte v zimě šaty? Pokud ano, jaké jsou vaše triky na to, aby vám nebyla zima?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *