6 barev, které potřebujete ve svém letním šatníku

Při nákupu nového oblečení se nezaměřujeme pouze na střih a správnou velikost, ale také na barvy. Zvolené barvy by se nám měly líbit a měly by ladit s odstínem naší kůže. Barvy ovlivňují naše nálady a mysl. Výrazné barvy oblékáme, pokud chceme přilákat pozornost okolí, zatímco neutrální tóny volíme, když chceme být nenápadní. Jaké barvy se nosí tuto sezonu? Připravili jsme pro vás přehled těch nejstylovějších barev tohoto léta.

Návrat do 90. let: limetkově zelená

Na módním poli vystřídala smaragdovou a šalvějovou, které byly hitem minulého roku. Zářivá limetková barva nenápadně připomíná trend z 90. let, kdy se nosily výrazné neonové barvy. Tento výrazný odstín přivítají všechny ženy, které chtějí do svého šatníku vnést trochu barvy.

Pořiďte si například limetkově zelenou mikinu s výšivkami nebo krátkou denimovou bundu, která vypadá krásně v kombinaci s černými, bílými a béžovými odstíny.

Vybočte z davu: noste výraznou žlutou

Nerada splýváte s davem? Pak by ve vašem šatníku neměla chybět výrazná žlutá barva. Možná si myslíte, že žlutá barva není nic pro vás, kouzlo v jejím nošení však spočívá ve volbě toho správného odstínu. Ten by měl ladit s tónem vaší pleti.

Ženám se studenými podtóny bude slyšet žlutá v narcisových, citronových nebo velmi výrazných odstínech. Zatímco odstíny pryskyřníku, zlatobýlu a medu vypadají skvěle na těch s teplými podtóny.

Ještě stále jsme vás nepřesvědčili? Zkuste další trend této sezony – světlounkou žlutou v máslovém odstínu, která skvěle vynikne na opálené pokožce.  

Dobijte si baterky: zkuste nejsytější oranžovou

Nemáte neonové barvy zrovna v lásce? Pak si zamilujete tuto tmavě sytou oranžovou barvu. Oranžová je barva hřejivá a energická. Dodá vám sebevědomí a zvedne náladu. Nosit ji můžete na šatech (ty stačí doplnit jen o černé páskové sandálky) nebo jako top ke klasice v podobě modrých nebo bílých jeansů.

Milujte barvy a nebojíte se je nosit? Pak k syté oranžové zvolte modré doplňky. Tato kombinace vypadá naprosto dokonale.  

Elegance a klasika v jednom: královská modrá

Královská modrá je elegantní a nadčasová. V módních kolekcích se objevuje již několik sezon a je to skvělá alternativa pro všechny, kteří potřebují změnu od černé a neutrálních odstínů.

Noste ji na šatech nebo na sukni – k té pak zvolte například barevný květovaný nebo pruhovaný top. Dejte si pozor na kombinaci s bílou a červenou – nechcete vypadat jako chodící vlajka.

Uklidňující odstíny zelené

S odstíny zelené se tuto sezonu doslova roztrhl pytel. Kromě výše zmíněné limetkové je toto léto trendy také například zelená v odstínu kiwi nebo odstín Kelly Green. Tento odstín zcela ovládl London Fashion Week. Je to barva sytá, hravá, výrazná a moc hezká.

Bílá jako nepopsané plátno

Dá se bílá barva vůbec považovat za trend? Vzhledem k tomu, že se na módních přehlídkách na období jaro/léto 2022 objevovala v opravdu hojném množství, tak si troufáme tvrdit, že ano! Oblékněte se do ní od hlavy až k patě, pořiďte si dlouhé vzdušné šaty, rozevláté halenky nebo sukně.

Která z výše uvedených barev nejvíce zaujala vás? Napište nám do komentáře, které letní kousky patří mezi vaše nejoblíbenější.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *