8 módních tipů pro horké letní počasí

S vysokými letními teplotami se letos potýkáme o něco déle než v minulosti. Pokud si lámete hlavu nad tím, jak se do takového počasí oblékat, nejste v tom samy. Proto jsme pro vás připravili pár tipů a inspirací na horké letní dny.

Aktuální počasí svádí k tomu obléknout si toho na sebe ráno co nejméně. To ale může být problém, pokud pracujete v kanceláři, kde na vás fouká studený vzduch z klimatizace nebo pokud musíte dodržovat přísný dress code.

Jak se tedy obléknout do horkého počasí a vypadat přitom stále šik?

Volte oblečení ze vzdušných a prodyšných materiálů

Ideální volbou na letní měsíce jsou bezesporu přírodní materiály. Za lněné oblečení si sice trochu připlatíte, na druhou stranu získáte chladivý a odolný materiál, který vám vydrží několik sezon. Jedinou nevýhodou lnu je to, že se snadno mačká.

Bavlněné kousky jsou na léto také ideální – skvěle sají pot a jsou příjemné na pokožce. Pokud preferujete elegantnější materiály, zkuste viskózu nebo satén, který se nemačká a chladí.

Náš tip: barevné viskózové šaty s odhalenými rameny a zavinovací sukní nebo krátké šaty áčkového střihu

Zaměřte se na střihy

Střih a velikost vašeho oblečení jsou v horkých letních dnech neméně důležité. Namísto přiléhavých kousků, které obepínají vaše křivky, volte oblečení volnější a vzdušnější. Skinny a slim vyměňte za regular nebo oversized a nechte kůži dýchat.

Vyměňte tmavé barvy za světlejší

Tmavé barvy pohlcují více tepla, takže vám v nich na horkém slunci nebude dvakrát příjemně. Lepší volbou jsou odstíny bílé, béžové, světle modré nebo jemné pastelové barvy.

Náš tip: viskózové body s odhalenými rameny a letním potiskem

body Desigual Sendy
body Desigual Sendy

Klobouk jedině slaměný

Aby se vám v horku nepřehřála hlava, zvolte lehký slaměný klobouk, který na rozdíl od silnějšího vlněného (který ráda nosíte naopak v chladnějších měsících) rozptyluje horko a vám v něm bude příjemně po celý den. Slaměné klobouky jsou navíc velmi šik a krásně oživí každý váš outfit.  

Zvolte to správné spodní prádlo

Pohodlné spodní prádlo do horkého počasí je základ. Nosíte běžně podprsenky s vycpanými košíčky? V horku zvolte raději prádlo s lehčím vyztužením, abyste se vyhnula nadměrnému pocení. Maximální pohodlí zajistí také bavlněná podprsenka bez kostic a ramínek.

Vlasy z krku pryč

Vyjděte ze své komfortní zóny a vyzkoušejte nové letní účesy. Vsaďte na zapletené copánky, elegantní drdoly nebo culíky oživené barevnými šátky. Ty můžete uvázat na desítky způsobů a váš krk vám za to poděkuje.

Náš tip: barevný šátek s letním vzorem, který využijete jako čelenku, gumičku do vlasů nebo pokrývku hlavy

Šperky – méně znamená více

Větší množství kovových náramků nebo silnější náhrdelník na ostrém slunci pocítíte velmi rychle. Kov může být horký a nepříjemný na kůži. Lepší službu vám udělají jemné elegantní šperky v podobě hodinek s tenkým páskem a decentním náramkem.  

Otevřená obuv je nezbytností

V létě se bez otevřené obuvi neobejdete. Pokud budou vaše chodidla volně dýchat, projeví se to také na vaší celkové tělesné teplotě a budete se cítit o něco příjemněji.

Jak se nejraději oblékáte během horkých letních dnů vy? Jaký kousek patří mezi vaše nejoblíbenější?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *