Buďte stylová i v zimě- Co si obléknout, abyste nemrzla

V zimních měsících možná upřednostňujete praktičnost před stylem a je pro vás důležitější být v teple, než na sobě mít outfit podle posledních trendů. V tomto článku vás přesvědčíme o tom, že můžete mít obojí.

Jen proto, že venku začalo mrznout neznamená, že se musíte vzdát krátkých sukní a šatů nebo topů z tenkých materiálů. Je potřeba využít vaši kreativitu a o oblékání více přemýšlet. I během těch nejstudenějších dnů můžete být za stylovou dámu.

Tipy na stylové zimní outfity:

Oblékněte si minimálně tři vrstvy

V zimě je důležité pracovat s vrstvami. Mezi naprosté minimum patří základní vrstva v podobě bavlněného nebo hedvábného tílka, tenkého roláku nebo trička s dlouhými rukávy. Střední vrstvu může tvořit svetr nebo rolák s příměsí vlny a třetí vnější vrstvu hřejivá parka s kapucí nebo delší kabát.

Náš tip: přiléhavé černé tričko s barevným kočičím potiskem, dlouhý černobílý kardigan se zapínáním na knoflíky, který je ideální pod kabáty a barevný oversized kabát, pod který bez obav schováte vrstev třeba pět

V zimě volte přiléhavější oblečení

Aby vám nebyla zima je důležité zabránit profouknutí. Toho dosáhnete tím, že si obléknete kousky, které mají přiléhavější střih. Místo volných jeansů volte skinny střih, který vypadá skvěle v kombinaci s oversized svetry.

Náš tip: tmavě modré přiléhavé jeansy, žebrované body s decentním květinovým potiskem a černobílý svetr volnějšího střihu

Krátké bundy vyměňte za dlouhé kabáty

Krátké prošívané bundy jsou sice trendy, ale v mrazivém počasí vás nezahřejí tolik, co dlouhé kabáty, které zahalí téměř celé vaše tělo. Ve vašem šatníku by proto neměl chybět dlouhý kabát a alespoň jeden dlouhý svetr.

Náš tip: dlouhý žakárový kabát s etnickým potiskem nebo hřejivý prošívaný s kapucí, kožíškem a páskem

Zainvestujte do kvalitních materiálů

Jedním z nejlepších zimních materiálů je vlna, která odvádí vlhkost a udrží vás v teple a suchu po celý den. Další dobrou volbou je merino vlna, která pochází z oveček merino a je známá pro svou extrémní jemnost, vyšší izolační schopnosti a extra prodyšnost. Je ideální pro ty, které klasická vlna kouše.

Šály, čepice a rukavice noste jako doplňky

Možná máte ve skříni jeden nebo dva svrchní oděvy. Jejich nošení vás během dlouhých zimních měsíců může omrzet, proto je důležité je oživit pomocí doplňků v podobě barevných čepic, šál a rukavic.

Trendy jsou dlouhé velké šály v barevném provedení, které omotáte několikrát kolem krku. Na hlavu zvolte vlněnou čepici, což je zaručený způsob, jak udržet v teple celé tělo. Nepatříte mezi fanoušky čepic? Zvolte stylový klobouk, který vám prokáže podobnou službu.

Náš tip: slušivý klobouk s červeno-modrým károvaným vzorem, který ladí s našim pončem nebo výrazná žlutá čepice, kterou navrhl Christian Lacroix. S takto výrazným kouskem skvěle oživíte například černý kabát.

Hrajte si s texturou

Zimní oblečení nemusí být nudné. Stylový a hravý outfit vykouzlíte pomocí textur. Nechte se inspirovat naší kolekcí a vyzkoušejte žebrované a pletené svetry, kabáty z umělé kožešiny nebo prošívané bundy.

Náš tip: černobílý svetr s geometrickým potiskem a jemnými plyšovými detaily můžete směle kombinovat také se sukní nebo kalhotami s jinými vzory. Koženková lesklá vesta je skvělá na tričko, svetr nebo rolák.

A jak se v zimě oblékáte vy? Preferujte praktičnost před stylem nebo na to nehledíte?  

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *