Módní tipy a triky pro ženy s drobnou postavou

Nakupovat oblečení pro drobné postavy není snadné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Své o tom ví ženy, které měří méně jak 160 centimetrů. Nejedná se jen o jejich výběr, důležité je vědět, jak oblečení správně kombinovat, jakým trendům se vyhnout, a jak pracovat s proporcemi.

Aktuální oversize trend drobným postavám moc nelichotí. Proto je občas dobré na trendy zapomenout a raději se zaměřit na to, aby oblečení správně sedlo a zvýraznilo vaše přednosti. Jak jsme již zmínili, nejdůležitější je práce s proporcemi.

Co to znamená? A jak vybírat oblečení, když máte drobnou postavu?

1. Dodržujte pravidlo třetin

Pokud mezi vaše záliby patří fotografování, pak jste se s pojmem „pravidlo třetin“ pravděpodobně již setkaly. Tento poměř byl již ve starém Řecku považován pro lidské oko za esteticky příjemný.

A jak toho využít v módě? Zaměřte se na třetiny namísto polovin. Svetr, který končí přesně v půli těla vyměňte za upnutý rolák se sukní s vysokým pasem. Vaše tělo tak rozdělí na tři třetiny – první třetinu tvoří rolák a zbývající dvě třetiny dlouhá sukně. Opticky získáte prodlouženou a proporčně vyváženou postavu. Využít toho můžete i obráceně – například s delším topem s mini sukní.

2. Zvolte správný výstřih

Také výstřih může změnit vaše proporce. Ženám s drobnou postavou sluší hluboký výstřih, protože odhalená kůže vytváří extra prostor, který má prodlužující efekt. Jaké další druhy výstřihů zvolit? Slušet vám budou odhalená ramena, obdélníkový výstřih nebo také rolákový výstřih, který vytvoří efekt delšího krku a prodlouží vaši postavu.

3. Zaměřte se na správnou délku rukávů

Věčným problémem pro drobné ženy jsou příliš dlouhé rukávy. Ideální délka je ta k zápěstí, protože pokud jsou rukávy příliš dlouhé, vypadá daný kousek oblečení příliš velký, i když sedí perfektně na jiných místech. Jak tento problém vyřešit? Nakupujte v oddělení petite nebo si nechte oblečení upravit od švadleny.

4. Vysoký pas je váš nejlepší přítel

Kalhoty a sukně s vysokým pasem pozvednou váš pas a prodlouží nohy. Pas nikdy neschovávejte pod tričko, to raději zastrčte do kalhot. Sázkou na jistotu jsou černé skinny jeansy, nejlépe ve zkrácené délce. Odhalený kotník vytvoří iluzi délky. Zvolit můžete také kalhoty do zvonu a k tomu boty na podpatku.

5. Jaké zvolit boty?

Nejlepší volbou jsou lodičky v tělové barvě, která splyne s barvou vaší kůže a prodlouží vaši postavu. Pokud však nemáte ráda podpatky, zvolit můžete i boty bez nich. Několik centimetrů navíc vám přidají boty do špičky. Vyhněte se botám, které končí v půlce lýtek, v zimě volte raději kotníkové nebo ty nad kolena.

6. Jakým trendům se vyvarovat, pokud máte drobnou postavu?

Velké oversize kabelky

Příliš velké kabelky dělají vaši drobnou postavu ještě menší. Chápeme ale, že v dnešní době potřebujete do kabelky naskládat knihy nebo laptop. Zde vám pomůže barevně sladit vaši velkou kabelku s outfitem, měla by s ním splynout.

Kalhoty s nízkým pasem

Nízký pas je letos opět velmi trendy. Pro ženy s drobnou postavou však není příliš vhodný, protože prodlouží pouze torzo, zkrátí nohy a nevytvoří pravidlo třetin. Vašim nejlepším přítelem bude vždy vysoký nebo středně vysoký pas.

Huňaté oversize svetry

V tom velkém množství materiálu se snadno ztratí všechny vaše křivky. Pokud se jich nechcete vzdát, ohrňte svetru rukávy, ukažte kůži, část svetru zastrčte za kalhoty a pořiďte si zkrácenou délku.

Několik tipů na závěr

  • Monochrome oblečení (vše v jenom barevném odstínu) vám pomůže vytvořit dlouhou linii, která má prodlužující efekt.
  • I šperky prodlouží vaše torzo, místo krátkého řetízku volte raději dlouhý náhrdelník.
Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *