Batoh do školy i do práce. Jak vybrat ten pravý

Batohy nosí sportovci, cestovatelé nebo studenti po celém světě. Před několika lety se dokonce staly nezbytnou součástí šatníků nejednoho módního blogera nebo influencera. Proč? Jsou extrémně praktické, vejdou se do nich veškeré nezbytnosti včetně laptopu, svačiny nebo cvičebního úboru. Budete s ním mít naprosto volné ruce, takže zvládnete pobrat navíc nákup nebo hrnek s ranní kávou. A se správně zvoleným batohem získá váš outfit mladistvý šmrnc. Jak si vybrat ten pravý a nevypadat jako školačka?

Kde se vzaly?

V minulosti používali studenti k přenášení knih tenký kožený nebo plátěný pásek, který omotali kolem stohu učebnic. V roce 1938 vynalezl Gerry Outdoors první batoh se zipem, který se primárně využíval v turistice.

Poté následovaly plátěné nebo kožené tašky s jedním popruhem nebo miniaturní aktovky určené k nošení školních pomůcek. Až v roce 1967 spatřil světlo světa první moderní batoh z lehkého nylonového materiálu, který se později stal typickým studentským batohem. Ten nabízí v lehce poupraveném designu některé značky i v dnešní době.  

Jak si vybrat ten pravý batoh

Možná si říkáte, že batoh není nic pro vás, protože do práce nosíte podpatky a elegantní oblečení. Skvělou zprávou je, že i k tomuto stylu lze najít ten správný batoh. Na rozdíl od kabelky jsou lepší i ze zdravotního hlediska. Zátěž se totiž rozloží na obě ramena a vy si tak neničíte záda.

1. Zaměřte se na design

Zapomeňte na ty obrovské batohy, které jste nosily na základní škole. Ano, na mysli máme ty sportovní se širokými polstrovanými popruhy a kreslenými postavičkami. Místo toho se zaměřte na menší elegantní kousky z materiálů jako jsou semiš nebo syntetická kůže. Nejen, že se snadno kombinují s různými outfity, ale navíc vypadají skvěle i s boty na podpatku.

2. Nebojte se barev a ozdob

To, že vám už dávno není „náct“ ještě neznamená, že musíte mít nudný a striktně jednobarevný batoh. Krásné jsou kousky v podzimních barvách jako je hnědá, vínová a bát se nemusíte ani výrazné červené. Drobné výšivky nebo decentní ozdoby v podobě přívěsků navíc povýší váš outfit na zcela novou úroveň.

3. Zvolte si ten, který můžete nosit jako kabelku

Ještě pořád si nejste jisté, zda je batoh opravdu pro vás? Pořiďte si kousek, který má kromě delších popruhů i jeden kratší. Noste ho v ruce jako kabelku a pomalu si na něho zvykejte. A pokud máte stále pocit, že to není ono, noste ho na jednom rameni.

4. Přizpůsobte mu svůj outfit

Nechcete-li vypadat jako školačka, zapomeňte na příliš krátkou skládanou sukni nebo roztrhané jeansy. Stylově a upraveně budou v kombinaci s batohem vypadat šaty v prodloužené délce, bílé tenisky, baleríny nebo sako s elegantní halenkou.

Hledáte batoh pro vaši dospívající dceru? Nebo batoh na víkendové výlety do přírody? Zaměřte se především na kvalitní materiály, vyztužená záda a přiměřený počet kapes, které vám pomohou udržet jeho obsah krásně zorganizovaný. Zde se nemusíte bát výrazných barev, ani divokých ozdob.

Nosíte raději kabelky nebo batohy? Napište nám do komentářů pod článkem, jak vypadá váš oblíbený kousek a kam ho nejraději nosíte.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *