Jak kombinovat tenisky k elegantním outfitům

Tenisky už dávno nepatří jen do tělocvičny. Nabízí dokonalou kombinaci pohodlí a stylu, a za to si právem vysloužily titul „nejoblíbenější obuv světa“. Na rozdíl od lodiček s vysokými podpatky poskytují nohám plnou oporu a stabilitu. Můžete v nich vyrazit na houby do lesa nebo na společenskou událost. Propojení tenisek s elegantními outfity se totiž nemusíte vůbec bát.

Kde se vzala tato obuv s gumovou podrážkou, kterou kromě vašeho souseda nosí i hvězdy jako Justin Bieber, Kanye West nebo Meghan Markle? Vše to začalo na přelomu 19. a 20. století v USA, kdy se výrobci pneumatik začali věnovat výrobě gumových podrážek pro boty. Na to v roce 1916 navázala výroba prvních plátěných bot, které vznikly pod značkou Keds. Těmto plátěnkám se začalo říkat „sneakers“, od slovesa „to sneak“, znamenající vplížit se, protože gumová podrážka umožňovala chodit tiše. O rok později se na trhu objevila legendární značka Converse s plátěným modelem All Star, který je kultovní záležitostí dodnes.

V květnu tohoto roku se dokonce objevily na červeném koberci jedné z nejsledovanějších módních událostí planety – Met Gala v New Yorku. Tenistka Serena Williams si ke své zářivě žluté róbě od Versaceho obula pár tenisek ve stejném barevném provedení a sklidila za to od módních kritiků velkou pochvalu.

Takové rebelie se nemusíte bát ani vy. Pokud nemáte v práci přísně stanovený dress code nebo se zrovna nechystáte do Státní opery, tenisky k šatům, kostýmku nebo obleku můžete bez ostychu nosit i vy. Stačí, když se budete řídit následujícími pravidly, a my vám zaručujeme, že v nich budete chtít i spát.

1) Tenisky kombinujte se skvěle padnoucím oblečením

Profesionální look i s teniskami na nohou si zachováte tím, že si k nim obléknete perfektně padnoucí a vyžehlené kalhoty, kostýmek, oblek nebo elegantní overal. Pomačkané, příliš těsné a nepadnoucí oblečení vám dobrou službu neudělá a vy budete vypadat poněkud zanedbale.

2) Vyberte ty správné

Zaměřte se na materiály. S pletenými nebo plátěnými teniskami jen stěží docílíte formálního vzhledu. Sázkou na jistotu je kůže nebo semiš. Pro zachování čistého vzhledu si vyberte tenisky v bílé nebo černé barvě, popř. jděte do extrému a zvolte zlaté nebo stříbrné tenisky. Těmi dáte jasně najevo, že máte vytříbený módní vkus a opravdu nikdo si nebude myslet, že jste se jen na cestě z posilovny zapomněli přezout.

3) Ujistěte se, že jsou čisté

Mít čisté boty je základ, a v tomto případě to platí dvounásob. Na bílých teniskách si i sebemenší špíny všimne každý hned. Tkaničky můžete buď namočit do mýdlové vody, nebo je vyprat v pračce. Povrch tenisek očistěte houbičkou namočenou ve vlažné mýdlové vodě, příliš horká voda by je mohla poničit.

4) Zvolte ty správné ponožky

Pokud to teploty dovolí, odhalte kotníky. Zapomeňte na ponožky, které končí až někde nad kotníky, místo toho volte nízké tzv. balerínkové ponožky, které nebudou z tenisek vykukovat.

Inspirace:

A jak nosíte tenisky vy?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *