Ledvinka je trend

Ledvinka – trend, který před dvaceti lety nosil připnutý kolem pasu téměř každý, je zpět. Najdete ho v kolekcích snad všech světových návrhářů od Louise Vuittona až do Gucciho. Nosí ho světové celebrity, píše se o něm v módních rubrikách. Jak tento hit z devadesátých let nosit v dnešní době? Inspirujte se v našem článku. 

Kouzlo spočívá v jejich praktičnosti. S ledvinkou máte peněženku, klíče i telefon bezpečně u sebe, a ještě u toho zvládáte nést plnou nákupní tašku v jedné a kafe v druhé ruce. Dnes se ledvinky nosí přes rameno nebo jako crossbody a musíme uznat, že to nevypadá vůbec špatně. Změna nastala i u materiálů. Polyester z 80. a 90. let byl nahrazen kůží v sofistikovaném stylu. Nosí se především jednobarevné ledvinky, některé zdobí kovové detaily. Dokonce i tvary jsou různé. Ledvinky pořídíte malé, velké, minimalistické nebo oválné. Již nejsou součástí stylu ala vytahané tričko a šusťákovka, dnes se nosí s elegantními a romantickými outfity, a k příležitostem se kterými byste si ledvinku v minulosti nespojovali ani ve snu.

Historie

Předchůdcem ledvinek byly malé váčky zvané „chatelaine“, které se nosily přiháknuté k opasku. To byl ve středověku ten nejlepší způsob, jak mít své cennosti u sebe. Design moderní ledvinky je připisován Australance jménem Melba Stone, která vytvořila první prototyp v roce 1962, avšak až koncem 80. let se stala populárním módním doplňkem. Praktičnost této kabelky využívali především drogoví dealeři a turisté středního věku. Rychlý nárůst popularity tohoto doplňku však velmi rychle vedl k jeho neoblíbenosti. Nyní je však zpět a my jsme opravdu zvědaví na to, jak dlouho se udrží na výslunní.  

Jak ji nosit

1) Kolem pasu

Klasický způsob nošení, kterým nikdy nic nezkazíte. Ledvinku umístěte doprostřed vašeho pasu a poté ji posuňte mírně na stranu. Právě v této pozici vám pomůže definovat tvar vašeho těla a vypadá to lépe než na boku, kde vám tvar těla naopak lehce deformuje. Vlastníte-li malinkou ledvinku, můžete ji nosit místo pásku. Stačí ji protáhnout přes poutka a zajistit sponou na zadní straně. Nosit ji můžete k jeansům, přes svetry, kabáty nebo šaty.

Ledvinka Desigual Aagra negro
Ledvinka Desigual Aagra

2) Na rameni nebo jako crossbody

Ledvinku můžete nosit buď na rameni, nebo jako crossbody. Nám se tento způsob moc líbí. Takto si totiž můžete dovolit i ledvinku větší velikosti, a navíc máte veškerý její obsah hned po ruce.

Ledvinka Desigual Sonar Desigual Col mostaza
Ledvinka Desigual Sonar Desigual Col

3) Jako skvělý doplněk na festivaly

Na festivalech potřebujete mít volné ideálně obě ruce, takže si nedokážeme představit lepší doplněk než právě ledvinku. Oblékněte k ní jeansy, tričko, tenisky a koženou biker bundu. Pokud se budete pohybovat ve velkém davu lidí, z bezpečnostních důvodů je lepší umístit ledvinku pod bundu. Jedině takto budete volní a vaše cennosti v maximálním bezpečí.

Druhy ledvinek:

Sportovní

Vypadají skvěle ke sportovně laděným outfitům. Oblékněte k ní tričko, jeansy, sportovní kalhoty a tenisky.

Kožené a semišové

Kvalitní koženou ledvinkou nikdy nic nezkazíte. Vypadá skvěle v kombinaci s elegantními outfity. Nosit ji můžete přepásanou přes sako nebo pod ním.

Oválné

Kulaté ledvinky v jemných barvách jsou jako stvořené k letním šatům. Nebojte si ji vzít třeba na zahradní slavnost nebo na svatbu.

Co si myslíte o tomto trendu? Máte jednu ve skříni nebo teprve plánujete její nákup?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *