Potřebujete oživit zimní šatník neobvyklým kouskem? Vyzkoušejte pončo! To nosili již před několika stoletími původní obyvatelé Jižní Ameriky jako ochranu před větrem a deštěm. Z vás však udělá pončo stylovou ženu, která ví, co se nosí. A my vám poradíme, jak na to.

Pončo je ideální na přechod mezi lehkou podzimní bundou a zimním kabátem, a také skvělým způsobem, jak do svého šatníku vnést barvy a neobvyklé vzory. Navíc se hodí k různým příležitostem.

Spousta žen se však nošení ponča vyhýbá, protože na první pohled se jedná o neforemný kus látky s otvorem na hlavu a případně i ruce. Obléknout ho tak, aby vám lichotilo sice vyžaduje pár základních stylistických znalostí, ale ty najdete o pár řádků níže.

Jak správně nosit a kombinovat pončo?

Pod pončo oblékněte několik vrstev

Ponča vypadají při správném stylingu velmi šik. Je však důležité mít na paměti to, že nejsou plnohodnotnou náhradou za bundu nebo kabát. Často mají otvory, kterými proudí studený vzduch, proto je velmi důležité je správně navrstvit. Pokud nechcete, aby vám byla zima, tak si pod pončo oblékněte několik vrstev – tričko s dlouhými rukávy, svetr a / nebo rolák

Pod pončo patří i košile

Chcete si obléknout pončo do práce, ale nepřijde vám dostatečně elegantní? Zvolte pončo jednobarevné v béžové, šedé nebo vínové barvě, pod něj košili s límečkem, k tomu úzké černé kalhoty a kotníkové boty na podpatku.

Jaké si vzít k ponču kalhoty

Nejlepší volbou jsou slim jeansy nebo klasické kalhoty úzkého střihu. Pončo samotné je velmi objemné, proto je důležité ho správně vybalancovat upnutější spodní částí.

Pro ležérní a uvolněný styl zvolte klidně roztrhané jeansy, a toužíte-li po více modernějším outfitu, zvolte kožené nebo koženkové upnuté kalhoty.

Nemáte ráda slim kalhoty? Bát se nemusíte ani širšího střihu, například boyfriend jeans – pokud jste malého vzrůstu, může se stát, že budete vypadat poněkud nevyváženě, proto k nim obujte boty na podpatku.

Milujete 70. léta? Pak si k ponču oblékněte kalhoty do zvonu. A pokud je pro vás pohodlí na prvním místě klidně zvolte legíny. Podmínkou však je, aby délka ponča dosahovala minimálně pod vaše boky.

Jak vypadat v ponču žensky

Kombinací ponča a vysokých kozaček získáte moderní sexy outfit. Pod pončo si oblékněte krátké šaty nebo kraťasy. Pokud toužíte po extra sofistikovanosti, zvolte semišové kozačky nad kolena.

Zvýrazněte pas

Pokud se vám nelíbí beztvarý střih ponča a preferujete mít zvýrazněný pas, pak si přes pončo dejte pásek.

Pončo a doplňky

Nosí nebo nenosí se k ponču doplňky? K výraznému ponču bohatě stačí jemné decentní šperky a jednobarevná kabelka. Pokud chcete, aby byl váš outfit více šik, zvolte vlněný klobouk v neutrálních podzimních barvách.

Pončo pro každou ženu

Pončo sluší každé ženě a nezáleží vůbec na tom, jakou máte postavu. Dokáže skvěle skrýt kila navíc, ale hlavně dá vyniknout nohám. Pokud jste menšího vzrůstu, pak zvolte pončo s délkou do pasu – nezkrátí tak vaši tělesnou výšku. Pro ženy vysoké je ideální délka nad kolena.

Nosíte ponča nebo jste jim ještě nepřišla na chuť? Jaká je vaše oblíbená kombinace?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *