Jak vybrat šaty pro plnoštíhlé

Již v období renesance byly ženy s plnými křivkami považované za krásné a žádoucí. Důkazem toho jsou slavné obrazy od malířů jako Peter Paul Rubens nebo Tizian, kterým pózovaly právě ženy s plnoštíhlými postavami. Pokud do této kategorie spadáte i vy, pak byste měly vědět, že právě šaty by měly být vaším nejlepším přítelem.

Spousta žen, které nemají štíhlou postavu si myslí, že nošení šatů není nic pro ně. Opak je však pravdou. Správně zvolené šaty totiž podtrhnou vaše křivky jako žádný jiný kousek oblečení. Jak vybrat ty správné se dozvíte o pár řádků níže.

Zvolte správný střih podle typu postavy

Ženy, které mají postavu typu hruška, tzn. úzký pas a široké boky, potřebují přitáhnout pozornost k horní části těla. Slušet jim budou šaty áčkového střihu nebo šaty s korzetem a širokou sukní, které budou ideální například na ples nebo jinou společenskou událost.

Naopak ženy s postavou typu jablko mají výraznější pas než boky, takže by měly volit volný splývavý střih od hrudi až k bokům, tzv. tričkové šaty.

Pokud vás příroda obdařila v oblasti hrudníku, pak vám budou slušet zavinovací šaty. Jejich velkým plusem je, že vás opticky připraví o pár kilo. Většinou mají hluboký výstřih, je tedy důležité zvolit speciálně vykrojenou podprsenku, která je pro tento typ výstřihů vhodná.

Kypřejším tvarům budou slušet také maxi šaty s rozparkem, a to v létě nejen na pláž, ale také do práce.

Nebojte se vzorů

I plnoštíhlé ženy mohou nosit vzorované šaty. Důležité je však zvolit velké vzory, které fungují opticky lépe než ty drobné. Vyhněte se vodorovným pruhům, které zbytečně rozšiřují a nebojte se sáhnout po trendu posledních let – zvířecím vzoru.

Objevte správnou rovnováhu mezi dokonale padnoucím a příliš těsným

Rozdíl mezi těmito dvěma pojmy je markantní. Ve skvěle padnoucích šatech můžete být za hvězdu každé společenské události, naopak v těch o číslo menších to může být totální propadák. Jak poznat, že šaty nejsou příliš těsné? Jednoduše – neměly by přes ně být vidět linie spodního prádla.

Povolejte na pomoc tvarovací prádlo

Každá žena potřebuje občas trochu podpory a vyhlazení v oblasti bříška a boků. Velkou službu vám udělá tvarující body, díky kterému bude vaše oblečení vypadat bez chybičky.

Zvolte správnou délku

Ideální délka šatů pro plnoštíhlé ženy je buď ke kolenům, nebo pod ně. Na společenské události jako plesy volte šaty dlouhé.

Jaké zvolit svatební šaty pro plnoštíhlé

Na svatební den by se měla každá žena cítit se jako princezna. Slušet vám budou šaty s korzetem a velkou širokou sukní. Zvolit můžete také šaty s rukávy a širokými ramínky.

Vzdejte se ramínek

Příliš tenká ramínka ženám s plnoštíhlou postavu nesluší, protože rozšiřují ramena. Pokud se jich však nechcete vzdát, oblékněte si pod šaty bavlněné tričko v neutrálních barvách.

Extra tipy pro plnoštíhlé ženy

  • Nebojte se ukázat a vyzdvihnout své křivky
  • Zjistěte si jaký máte typ postavy a co vám sluší
  • V oblasti silnějších partií (např. boky, nohy) volte tmavé barvy
  • Do svých outfitů začleňte jemné akcenty barev – ať už v podobě doplňků nebo šperků
Sdílet

2 thoughts on “JAK VYBRAT ŠATY PRO PLNOŠTÍHLOU POSTAVU”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *