Naučte se, jak kombinovat vzory jako profík

Možná máte pod kůží vryté pravidlo, že vzory mezi sebou kombinovat nelze, ale opak je pravdou! Chce to jen odvahu a trpělivost při zkoušení a objevování nových kombinací. Pokud nevíte jak na to, rádi vám poradíme.

V první řadě si představíme několik základních vzorů a povíme si, k čemu se hodí.

Základní vzory

Kostka

Kostkovaný vzor je mnohostranný a nabízí velké kostky, tartanový vzor, kohoutí stopu nebo gingham kostku. Vypadá skvěle v kombinaci s jemnými puntíky, proužky nebo grafickými vzory.

šaty Desigual Dora Maar 

Proužky

Pruhovaný vzor máte možná spojený s francouzskou elegancí. Je nadčasový a dokáže opticky tvarovat postavu. Máte-li úzká ramena nebo menší hrudník, volte vodorovné pruhy, které tuto část vašeho těla rozšíří, naopak pokud chcete ubrat nějaké centimetry v oblasti boků, volte pruhy svislé. Proužky noste s květinovým, pruhovaným nebo kostkovaným vzorem.

tričko Desigual Mickey Rayas

Puntíky

Puntíky jsou nadčasový retro vzor, který se na poli módy objevil již ve 30. letech minulého století. Nosí se na všem od ponožek a blejzrů až po šaty a kalhotové kostýmy. Hodí se k různým příležitostem, a to díky své univerzálnosti, eleganci a jednoduchosti.

Drobné puntíky kombinujte s květinovým, pruhovaným ale i puntíkovaným vzorem.

Květiny

Květinový vzor je velmi oblíbený nejen na jaře a v létě. Pokud chcete zvýraznit určitou část těla, zvolte oblečení s květinami. Chcete-li ji naopak zamaskovat – květinám se raději vyhněte, případně zvolte drobné květy v nevýrazných barvách. Květy vypadají dobře s proužky a puntíky.

Paisley

Vzoru paisley se říká také kašmírový vzor nebo vzor s křivkovými obrazci. Vyznačuje se jemnou kresbou květin nebo jiných vzorů, které tvoří ucelené obrazce. Je inspirován perskými a indickými motivy. Kombinovat ho můžete s puntíky, pruhy nebo geometrickými vzory.

Pravidla pro kombinování vzorů

Jak kombinovat stejné vzory

Při kombinování stejných vzorů se zaměřte na ty správné proporce. Vždy volte stejné vzory v různých velikostech, tzn. k velkým kostkám drobné kostky a k širokým proužkům zase úzké proužky. Vyzkoušejte sako s velkým kostkovaným vzorem a pod to košili s drobnými kostkami.

Jak kombinovat různé vzory

Možná vám při představě kombinování různých vzorů naskočí husí kůže, ale nebojte se trošku odvázat. I zde opět platí tři pravidla:

1) zaměřte se na správné proporce vzorů

2)  zvolte vzory, které se nachází ve stejné barevné paletě

3) zvolte vzory, které jsou od sebe co nejvíce odlišné. Příklad: květovaný vzor a proužky.

Pořiďte si oblečení, které odvede práci za vás

Pokud nad kombinováním vzorů nechcete příliš přemýšlet, pořiďte si kousek, na kterém již byla odvedena práce za vás. V našich kolekcích najdete spoustu kousků se vzorem patchwork. Tento pojem by se dal volně přeložit jako mozaika různých barevných vzorů. Zde vám pak postačí jedna taková košile nebo tričko a rázem získáte moderní a svěží outfit.

Pracujte s jednotnou barevnou paletou

Udržovat konzistentní barevnou paletu při míchání vzorů je krok, který by se neměl opomíjet. Oblečení tak bude krásně ladit a při pohledu do zrcadla budete vědět, že vás outfit dává smysl.

Vedle nešlápnete s bílým tričkem s modrými proužky a sukní s velkými barevnými květy, které obsahují modrou nebo bílou barvu. Docílíte tak krásné barevné souhry.

Nosíte různé vzory? Jaká je vaše oblíbená kombinace?

Sdílet

2 thoughts on “NAUČTE SE, JAK KOMBINOVAT VZORY JAKO PROFÍK”

  1. Hezký den přeji, chtěla bych se zeptat, je možné u vás zakoupit dárkový poukaz? Chci pro dcerku k narozeninám a ona by si sama vybrala výrobek. Miluje vaše výrobky.
    Nákup by uplatnila v Desigual v Ostravě, děkuji za odpověď,
    Szczuková Lenka

    1. Dobrý den Lenko, děkujeme za komentář. Máme dva druhy poukazu, jeden pro uplatnění v prodejně a jeden na webu. První typ se kupuje v prodejně, druhý na tomto odkazu. Internetový poukaz lze svým způsobem uplatnit i v prodejně a sice pokud si zákazník objedná zboží online s platbou na místě a při tom uplatní poukaz. V případě dalších dotazů prosím pište na info@dsgl.cz. Přejeme hezký den!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *