Jak se obléknout na svatbu jako host

Obdržela jste pozvánku na svatbu a přemýšlíte nad tím, co si obléknete? Možná si nejste jistá barvou šatů, délkou rukávů, nebo tím, zda je vaše zvolené oblečení dostatečně formální. Chcete vypadat krásně, cítit se pohodlně, a hlavně se vyhnout jakémukoliv faux-pax. Nepanikařte, v našem článku se dozvíte, co si obléknout bez ohledu na místo konání nebo formálnost.

Ještě předtím, než začnete ze skříně vyhazovat veškeré kousky, které by připadaly v úvahu, je důležité se zamyslet nad několika detaily:

1. Kdy se svatba koná? Bude teplo nebo zima?

2. Kde se svatba koná? V kostele nebo na pláži?

3. Je vyžadován nějaký speciální dress code?

Někdy mají nevěsta se ženichem naplánovanou svatbu do posledního detailu a přejí si, aby měli svatebčané slazené oblečení do stejné barvy. Tuto informaci většinou najdete již na pozvánce.

Formální svatba

Tato svatba se bude odehrávat klasicky na radnici nebo v kostele. Existuje spousta domněnek a nejasností o tom, co je a co není vhodné na tento tradiční druh svatby. Neměly byste zapomenout, že královnou tohoto dne je nevěsta, proto se vyvarujte bílého oblečení a jakýchkoliv extravagantností, díky kterým byste strhnuly veškerou pozornost na sebe.

V kostele byste měla mít zahalená ramena, takže sáhněte po topu nebo šatech s rukávy, popř. krátkém sáčku. Mezi nevhodné materiály patří kůže a denim, místo toho zvolte jemný satén nebo viskózu.

Co si obléknout na formální svatbu:

Neformální svatba

Neformální svatby se většinou konají venku, na statku nebo kdekoliv v přírodě. Za neformální se dají považovat také malé a jednoduché obřady. Klíčem k úspěchu je umět zkombinovat ležérní a uvolněné kousky oblečení, které přesto působí slavnostně.

Představte si něco, co byste si oblékla na večeři s přáteli v lepší restauraci. A možná vám ženich a nevěsta usnadní práci a na pozvánce se objeví požadavek na bohémský styl. V tom případě máte vystaráno. Nic nezkazíte také halenkou s barevným potiskem a černými kalhotami nebo jednoduchým overalem.

Co si obléknout na neformální svatbu:

Zimní svatba

I v zimě se lidé berou. S nepřeberným množstvím barev a střihů letních šatů, může být náročné se zorientovat v tom, co si obléknout na tu zimní. Máme pro vás několik tipů, díky kterým zůstanete v teple, a přesto budete vypadat stylově:

  • když už šaty, tak jedině ty s delšími rukávy
  • zimní svatby jsou skvělou příležitostí k vyvětrání vaše oblíbeného kalhotového kostýmku
  • pokud si v kostýmku připadáte příliš „mužsky“, zvolte overal s dlouhými rukávy a širokými nohavicemi, které vyvolají iluzi šatů
  • nezapomeňte ani na pořádný kabátek, zkuste ten z umělé kožešiny nebo žakárový
  • zvolte boty s uzavřenou špičkou a zapomeňte na otevřené lodičky, ze kterých vám budou koukat silonky
  • nebojte se flitrů a metalických látek, které vytváří velmi slavnostní vzhled

Co si obléknout na zimní svatbu:

Svatba na pláži

Svatby u moře mají také svá pravidla. Vyšší teploty si žádají lehké a vzdušné oblečení a obuv bez podpatků. Zvolte šaty s decentním tropickým nebo bohémským potiskem, šaty s rozparky nebo na jedno rameno. Vyvarujte se čemukoliv příliš odhalujícímu, i když plážové prostředí k tomu jistě láká. Vyhrajte si s barevnými ale decentními šperky a na nohy nazujte luxusní sandálky.

Co si obléknout na svatbu na pláži:

Chystáte se letos na svatbu? A už víte, co si obléknete?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *