Pracujete už nějaký ten pátek z domu? Nebo tento pracovní styl praktikujete již několik let, ale pořád bojujete s tím, co si do své domácí kanceláře vzít na sebe? Není pochyb o tom, že jsme v neustálém pokušení zůstat v pyžamu a vlasy si upravit pouze na online schůzky. Věděli jste však, že produktivitu ráno nastartujete také tím, že se hezky obléknete?

S aktuální pandemií a prací z domova nám odpadá potřeba přemýšlet každé ráno nad tím, jaké kousky vytáhneme ze skříně, zda náš outfit ladí a jakými doplňky ho vyšperkujeme. Ušetříme tím tak čas, který můžeme věnovat sobě nebo svým blízkým. Můžeme si přispat, strávit více času s dětmi nebo si zacvičit jógu. Pro mnoho lidí není tedy móda a každodenní strojení se již více na seznamu priorit, ale pravda je taková, že jak se cítíme se odráží na našem výkonu, a pokud se v teplákách necítíte velmi reprezentativně a připadáte si trošku jako šmudla, váš výkon tomu bude odpovídat.

Oblékněte se podle nálady

Je nesmírně důležité řídit se tím, jak se daný den cítíte. Pokud máte náladu pod psa, pomůže vám, když se hezky obléknete. Vneste do svého outfitu barvy, namalujte se a upravte si vlasy a uvidíte, že vám bude o poznání líp. Pokud se vám do ničeho takového nechce, nenuťte se a zůstaňte v pyžamu. Je to jen o vašem osobním pohodlí a pocitu.

Aby se vám i nadále podařilo udržet pracovní a osobní život rozdělený, mějte svůj „pracovní oděv“, do kterého se ráno převléknete, tak jako byste měly namířeno do kanceláře a na konci pracovní doby můžete zase zpátky do svých oblíbených legín nebo tepláků.

„Mít svou každodenní rutinu nám pomáhá udržet si pocit kontroly a normálnosti v této neobvyklé době, která způsobuje stres a úzkosti“ říká profesorka Carolyn Mair, autorka knihy Psychology of Fashion. „Nezáleží na tom, jaké oblečení si obléknete, důležité je, abyste se v něm cítila dobře.“

Vyhrajte si se svým šatníkem

Nejenže máme nyní spoustu času na to, abychom si protřídily šatník, ale teď je také skvělý čas na to, vyzkoušet outfity, které jste si předtím netroufly vzít ven, protože jste se bály reakcí vašeho okolí. Namísto toho si je oblékněte do své domácí kanceláře, vyzkoušejte kombinace a doplňky, kterých jste se předtím bály a uvidíte, jak si je zamilujete. Jakmile pandemie skončí, budete mít v zásobě spoustu nových kombinací.

Nahraďte legíny

Máte legín a tepláků již plné zuby, ale zároveň se nechcete vzdát pohodlí? Máme pro vás malou inspiraci. Oblékněte si černé volnější kalhoty s denimovými detaily nebo barevné cargo kalhoty s gumou v pase a k tomu jednobarevný elegantní svetřík. Další možností jsou bavlněné pohodlné šaty s dlouhými rukávy nebo klasická bílá košile v prodloužené délce.

Nezapomeňte na vlasy a make-up

Když vypadáte dobře, cítíte se dobře. Je sice velmi lákavé svázat nemyté vlasy do uzlu a zcela zapomenout na make-up, ale pokud se po několika dnech při pohledu do zrcadla pomalu ani nepoznáváte, je na čase s tím něco udělat.

Je sice pravda, že pleti malá pauza od nánosů kosmetiky prospěje, ale trošku tvářenky, řasenky nebo barevného balzámu na rty je vše, co potřebujete, abyste vypadaly svěže a cítily se o poznání lépe.

Pracujete z domu? Napište nám prosím do komentářů, zda preferujete pohodlí v podobě tepláků a legín, a nebo se stále oblékáte jako do kanceláře.

Sdílet

3 thoughts on “JAK VYPADAT STYLOVĚ, I KDYŽ PRACUJETE Z DOMU”

  1. Dobrý každý den,
    je mi 64 a mám tu čest pracovat z domu.
    Nelenoším, nepoddám se tomu.
    Ráno si zacvičim a také učešu,
    škaredé odění na sobě nesnesu.
    Mám od Vás oblečky co zaslouží mnoho chval,
    nedám dopustit na značku Desigual.
    Nejvíc se mi líbí ta pestrá fantasie,
    že to oblečení ladí, dýchá, žije
    a často připomíná ornament z dávných časů,
    avšak přetvořený v novodobou krásu.
    Proto Desigualu přeju mnoho úspěchu
    i v nesnadné době móda dává útěchu.
    Jarmila

  2. Dobrý každý den,
    je mi 64 a mám tu čest pracovat z domu.
    Nelenoším, nepoddám se tomu.
    Ráno si zacvičim a také učešu,
    škaredé odění na sobě nesnesu.
    Mám od Vás oblečky co zaslouží mnoho chval,
    nedám dopustit na značku Desigual.
    Nejvíc se mi líbí ta pestrá fantasie,
    že to oblečení ladí, dýchá, žije
    a často připomíná ornament z dávných časů,
    avšak přetvořený v novodobou krásu.
    Proto Desigualu přeju mnoho úspěchu
    i v nesnadné době móda dává útěchu.
    Jarmila

    1. Milá Jarmilo, děkujeme za komentář. Těší nás, že oblečení Desigual patří mezi Vaše oblíbence. Přejeme pevné zdraví a krásný den.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *