Jak se obléknout na zimní svatbu jako host

Zimní svatby jsou velmi romantické, avšak s výběrem vhodného oblečení se můžete jako svatební host trošku potrápit. Když je venku mráz, vítr a sníh, musíte se zamyslet nad tím, co si obléknete, abyste nemrzly a zároveň si zachovaly elegantní a formální styl. Obdržely jste pozvánku na zimní oslavu lásky? Máme pro vás několik praktických tipů.

Ať už je na vaší pozvánce uveden black-tie, cocktail nebo casual dress code, v tomto článku najdete užitečné rady, díky kterým budete nejen za elegantní dámu, ale také za dámu, které není zima. Na rozdíl od letních svateb, kdy se spokojíte se vzdušnými šaty, zimní svatby si žádají šaty nebo kalhotové kostýmy ze silnějších látek, dlouhé rukávy a vysoké výstřihy. Odvázat se můžete také s výraznějšími šperky.

Štěstí přeje připraveným

Ještě předtím, než začnete přemýšlet nad tím, co si obléknete, zjistěte, zda se jedná o svatbu ve městě, na venkově nebo svatbu jinak tématicky zaměřenou. Pár dní před velkou událostí se podívejte také na předpověď počasí.

To vám pomůže při volbě toho správného svrchního oblečení včetně obuvi. Bude-li sněžit je úplně v pořádku vzít si kozačky a do lodiček na podpatku se přezout až uvnitř. Zvolit můžete také boty s uzavřenou špičkou, do kterých se hodí silonky více než do těch se špičkou otevřenou.

Zahalte se do sezónních barev

Využijte aktuálního ročního období a zahalte se do zimních vínových, smaragdově zelených, tmavě modrých, švestkových, zlatých a stříbrných odstínů.

Sázkou na jistotu jsou malé černé šaty s delšími rukávy, uzavřeným výstřihem a délkou pod kolena. Dlouhé rukávy nemusí být vůbec nudné, nabíraný střih, prostřihy nebo průhledná tkanina jim dodají nebývalý šmrnc.

Naším dalším tipem jsou šaty s květinovými motivy, které jsou na svatbu jako dělané. Tyto šaty navíc vynosíte i k jiným společenským příležitostem.

Vrstvy vás uchrání před chladem

Zaručeným způsobem, jak vypadat elegantně a zůstat přitom v teple je správné vrstvení. Na šaty nebo halenku si oblékněte klasický kabát s klopami, kabátek z umělé kožešiny nebo stylové pončo. Nohy zahalte do silnějších punčocháčů.

Volte silnější textury a nebojte se ani výraznějších vzorů. V naší kolekci najdete kratší kabátek z umělé kožešiny v hnědo-černém provedení, který oživí každý outfit. Preferujete-li čistý střih a linie, pak sáhněte po krémově bílé kratší bundě s kožešinovým límcem a lemy rukávů.

Buďte za hvězdu v kalhotovém kostýmu nebo overalu

Šaty nejsou na zimní svatbu jedinou volbou. Vhodnou a stylovou variantou jsou také slušivé kalhotové kostýmy nebo overaly z luxusních látek jakými jsou samet, satén nebo třpytivý úplet. Overal pak už stačí doplnit pouze o vhodný blejzr, kabát a výrazný šperk.

overal Desigual Turner B

Řekněte ano zimním doplňkům

Elegantní šály, čelenky, rukavice a další doplňky z umělé kožešiny jsou na zimní svatbu naprosto ideální, obzvlášť pokud víte, že se bude část obřadu konat ve venkovních prostorech. Barvy volte v tlumených odstínech tak, aby ladily se zbytkem vašeho outfitu.

Vyhněte se tenkým tkaninám

Pokud se nechystáte na svatbu v tropické destinaci u moře, pak ze svého seznamu možného oblečení vyřaďte vše ze síťoviny, krajky nebo šifonu. Tyto tenké materiály vás budou spíše chladit než hřát. Dejte zelenou silnějším tkaninám jakými jsou samet, bavlna, úplet nebo umělá kožešina.

Chystáte se na zimní svatbu? A už víte, jaký outfit si obléknete?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *