Jak sestavit jarní kapsulový šatník

S jarem přichází potřeba zrevidovat aktuální obsah ve skříních a komodách, vyměnit zimní oblečení za jarní a doplnit je o nové kousky. Pokud patříte mezi ty, které v tom chtějí mít řád a pořádek, pak uvítáte systém kapsulového šatníku.

Vyvolává ve vás obsah vašich skříní nervozitu a paniku? Přemýšlíte každé ráno nad tím, co si obléknout? Nevíte, co všechno se tam skrývá? Pokud jste alespoň dvakrát odpověděla ano, pak je na čase pořídit si kapsulový šatník. A s novým ročním obdobím je na to ta nejlepší doba!

Co to je kapsulový šatník

Kapsulový šatník obsahuje kolem 40 kousků oblečení, které lze mezi sebou libovolně kombinovat. Tyto kousky by měly patřit mezi vaše oblíbené, měly by vám skvěle sednout a měla byste se v nich cítit pohodlně a příjemně. Pokud tyto požadavky nesplňují, pryč s nimi!

Jak si takový šatník pořídit

  1. Proveďte revizi oblečení z minulé sezóny. Nebojte se vyřadit vše, co se vám nelíbí, a co jste na sobě loňské jaro neměla ani jednou. Vyřazené oblečení můžete odnést do kontejnerů k tomu určených nebo darovat v charitativních obchodech.
  2. Projděte si vše, co vám zbylo a zamyslete se nad tím, jak můžete dané oblečení nosit a kombinovat.
  3. Vytvořte si seznam chybějících kousků.
  4. Vydejte se na nákupy. Doporučujeme volit kousky z kvalitních materiálů a nadčasových střihů, které vám vydrží několik sezon. Na jaře uvítáte příjemnou bavlnu, len, hedvábí nebo viskózu.
  5. Nezapomeňte přizpůsobit obsah kapsulové skříně svému životu. Položte si následující otázky: Jsem sportovně založená nebo preferuji nadčasovou eleganci, které se nevzdám ani při venčení psa? Absolvuji jednu společenskou akci za druhou nebo raději trávím čas v přírodě? Obsah vašeho šatníku by měl totiž ladit s vašim životním stylem.

Co by měl jarní kapsulový šatník obsahovat

Šaty s nabíranými rukávy

Jarní kapsulový šatník by neměl být nuda, proto by v něm neměly chybět šaty s nabíranými rukávy a barevnými květinovými nebo geometrickými motivy. Dokud se pořádně neoteplí, můžete si pod ně obléknout silonky a kotníkové boty.

Kotníkové kalhoty

Klasické modré jeansy vás po dlouhé zimě možná omrzely, proto je na čase zainvestovat do kvalitních kalhot a vystavit své kotníky prvním slunečním paprskům.

Nadčasové tenisky

Pohodlí a univerzálnost – přesně to by měla splňovat vaše jarní obuv. Volte tenisky v neutrální bílé, černé nebo béžové barvě. Neváhejte je obout ke kostýmku, šatům nebo šortkám.

Denimová sukně

Letos se nosí mini délky s jemnými boho prvky. Pořiďte si denimovou mini sukni s ozdobnými kamínky nebo barevným prošíváním. Kombinovat je můžete s libovolnými halenkami, topy, tenkými úpletovými svetry nebo s denimovou košilí.

Kabelky do ruky

Vyměňte objemné crossbody kabelky za malé do ruky. Vaše záda vám za to poděkují.

Overaly

Overal si zamilujete pro jeho jednoduchost. Nemusíte dlouho přemýšlet na tím co k němu. Během chladnějšího počasí pod overal oblékněte tričko nebo rolák. Jako obuv zvolte buď kotníkové boty, tenisky nebo sandály.

overal Desigual Lara
overal Desigual Lara

Do jarního kapsulového šatníku můžete mimo jiné zařadit také jednoduchá bavlněná trička, košile, halenky, béžové kalhoty nebo blejzry v jarních barvách.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *