Jarní a letní šaty 2022: Jaké si vybrat

Začíná období svateb, dovolených a venkovních oslav, takže se možná poohlížíte po nových jarních a letních šatech. Jaké šaty se tento rok nosí? Máme pro vás deset nejstylovějších střihů této sezony.

Šaty s prostřihy na bocích

Prostřihy jsou tento rok velmi populární. Najdete je na halenkách, topech a plavkách. Trendy jsou také šaty s bočními prostřihy, které podtrhnou vaše křivky. Je jen na vás, zda zvolíte kousek s velkými odhalujícími prostřihy nebo malými decentními.

šaty Desigual Paris

Krajkové šaty

Krajka je něžná, romantická, ženská a ve vašem šatníku by neměla chybět. Krajkové šaty jsou vhodné jak na běžné nošení, tak na společenské události. Nosí se pastelové odstíny, ale také klasika v černé, bílé, tmavě modré nebo vínové barvě.

šaty Desigual Tallin

Šaty s potiskem Paisley

Paisley je bohatě zdobený orientální vzor s drobnými květinovými motivy a „zahnutými kapičkami“. Tento vzor se do módních kolekcí vrací každý rok, proto se do nich nebojte zainvestovat.

šaty Desigual Reims

Šaty s odhalenými rameny

Šaty s odhalenými rameny sluší všem postavám. Tzv. bardot výstřih najdete na upnutých nebo rozevlátých šatech. Podtrhněte své křivky a oblékněte k nim široký pásek.

šaty Desigual Pahoa

Šaty s volány

Volány sice patří mezi výrazné prvky, ale obléknout se do nich můžete i tak, aniž byste vypadala jako přezdobený dort. Šaty s volánovou sukní jsou pohodlnější na běhání po městě, a navíc umí vytvořit slušivou asymetrii, pokud máte plnější hrudník.

šaty Desigual Niza

Šaty s výšivkou

Výšivky se na módním výsluní drží posledních několik let. Trendy jsou romantické a něžné motivy, květiny a různé geometrické tvary. Dlouhé vzdušné šaty s výšivkou, doplněné o páskové sandálky a slaměný klobouk je kombinace, která by vás letos neměla minout.

šaty Desigual Mina

Mini šaty s květinovým potiskem

Dalším nadčasovým trendem jsou květinové šaty – ty využijete ke všem příležitostem, a navíc je můžete nosit celoročně. V jarních a letních měsících vás zachrání, když nevíte co na sebe. Přehodit přes ně můžete sako, denimovou nebo koženkovou bundu.

šaty Desigual Marsella

Přiléhavé šaty bodycon

Pokud nepatříte mezi milovnice oversize střihů, pak si přijdete na své v přiléhavých šatech, kterým se říká „bodycon“. Tyto šaty přesně kopírují linie vašeho těla a jsou vhodné i pro ženy s velikostí větší jak S. Pod šaty si oblékněte bezešvé spodní prádlo a na nohy pak kozačky, tenisky nebo boty na podpatku. Chcete si vzít bodycon šaty do práce? Zvolte jakoukoliv, jen ne mini délku a přehoďte přes ně prodloužené sako nebo vestu.

šaty Desigual Abruzzo

Tričkové šaty

Tyto šaty jsou přesně to, co slyšíte – tričko v prodloužené délce. Zamilujete si je pro jejich praktičnost a pohodlnost. Zvolit můžete střih přesně dle vašich potřeb – volnější nebo obepnutý. Pro zvýraznění křivek zvolte pásek. Obujte k nim tenisky, mokasíny nebo lodičky na podpatku.

šaty Desigual Atenas

Košilové šaty

Šaty košilového střihu oceníte při všech příležitostech. Ať už se chystáte na romantické rande nebo pracovní schůzku. Košilové šaty jsou navíc vhodné pro ženy všech věkových kategorií a typů postav. Přes šaty můžete přehodit elegantní sako nebo punkový křivák a střed těla zvýraznit klasickým nebo látkovým páskem.

šaty Desigual Burdeos

Máte v plánu si na léto pořídit nové šaty? Jaký kousek vás nejvíce zaujal?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *