Jak vybrat svetr podle typu postavy

Podzimní sezona a nošení hřejivých svetrů je v plném proudu. Možná si nejste jistá, podle čeho svetr vybírat, proto vám přinášíme několik tipů, jak vybrat ten správný s ohledem na typ vaší postavy. Zaručujeme vám, že po přečtení tohoto článku vynosíte nové kousky na maximum, a žádný z nich se už nebude krčit na dně skříně.

Postava typu hruška: Přesuňte pozornost k horním partiím

Pokud patříte mezi majitelky štíhlého pasu a širších stehen, tak budete chtít odvést pozornost od spodních partií. S tím vám pomohou delší svetry a kardigany s délkou k bokům.

Pozornost k horním partiím přesunete také pomocí ozdobných volánů, výšivek, kamínků, výrazných vzorů a dalších aplikací.

Náš tip: Zvolte krémově bílý svetr s abstraktními potisky v horní části a k němu kontrastní tmavé kalhoty nebo jeansy, které vaše spodní partie opticky zeštíhlí.

Postava typu jablko: Svetr s véčkovým výstřihem bude váš nejlepší kamarád

Tento typ postavy patří společně s hruškou mezi ty nejběžnější a vyznačuje se větším bříškem a ňadry v poměru k ostatním částem těla.

Pokud spadáte do této skupiny, doporučujeme vám volit svetry v neutrálních nebo jemných pastelových barvách bez výrazných vzorů a aplikací. Slušet vám budou delší svetry s véčkovým výstřihem, které prodlouží krk a také ponča.

Náš tip: Pořiďte si delší kardigan v černých odstínech se zapínáním na knoflíky a výstřihem do véčka nebo nadčasové červeno-černé kostkované pončo s třásněmi. K tomu zvolte kalhoty rovného střihu, ve kterých vyniknou vaše štíhlé nohy.

Postava typu přesýpací hodiny: Ukažte své křivky

Byla k vám příroda štědrá a můžete se pochlubit souměrnou postavou? Pak ji nechte vyniknout a oblékněte si krátký přiléhavý svetřík nebo svetr se zavazováním v pase, který vaši postavu ještě více podtrhne.

Náš tip: K výše uvedeným svetříkům zvolte kalhoty libovolného střihu. Sáhnout můžete po kalhotách s přiléhavým střihem, zvonovými nebo širokými nohavicemi.

Postava typu obrácený trojúhelník: Zaměřte se na přepásaný pas a kulatý výstřih

Máte chlapeckou postavu s útlými boky a širokými rameny? Slušet vám budou kardigany a svetry přepásané v pase, svetříky s volány na spodním lemu nebo kousky s malým kulatým nebo véčkovým výstřihem. Ze svého šatníku vyškrtněte vše, co má v oblasti ramenou výrazné prvky a zdobení, které zbytečně přitáhnou pozornost.

Náš tip: V jednoduchosti je krása, a to platí i v tomto případě. Černý svetr s kulatým výstřihem si zamilujete pro jeho univerzálnost a jednoduchost. Pozornost od ramenou odvede také světlě béžový svetr s ozdobnými rukávy.  Kombinujte s libovolným střihem kalhot. Na vaší štíhlé postavě budou vypadat skvěle nejen jeansy s rovnými nohavicemi, ale také kalhoty v pohodlném „boyfriend“ stylu.  

Drobná postava: Volte délky do pasu

Jste drobnějšího vzrůstu a máte pocit, že se ve většině svetrů, obzvlášť v těch v oversize střihu naprosto ztrácíte? Nezoufejte, i vy můžete v tom správně zvoleném svetru vypadat stylově. Základem jsou svetry v délce do pasu nebo těsně nad něj, ideálně s véčkovým výstřihem.

Náš tip: Krátká délka svetru opticky prodlouží vaši siluetu a v kombinaci s kalhotami s vysokým pasem „povyroste“ vaše postava rovnou o několik centimetrů.

Jaké svetry nosíte nejraději? Plánujete na tuto zimu nákup nových hřejivých pletenin?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *