Móda pro ženy ve zralém věku- Mějte šmrnc i po padesátce

Stává se vám, že si občas nekoupíte oblečení, protože vám přijde nepřiměřené vašemu věku? Věk je sice jen číslo a každý se by se měl oblékat podle toho, jak se sám nejlépe cítí, po padesátce je ale přirozené o tom více přemýšlet. V tomto článku pro vás máme pět módních tipů, díky kterým budete stylová a šmrnc vždy a za každých okolností.

MÓDNÍ TIPY PRO ZRALÉ ŽENY

1. Vpusťte do svého šatníku barvy – včetně růžové

Růžové se možná vyhýbáte už nějakou dobu, přece jen je spojována s infantilní módou a náctiletými slečnami. Datum narození však neurčuje, jaké barvy smíte a nesmíte nosit. Nikde není psáno, že po padesátce vám ze široké barevné palety zbývají pouze neutrální odstíny.

Pokud toužíte po růžové, stačí zvolit ten správný odstín. A že je z čeho vybírat. Slušet vám bude top v jemných pastelových barvách, který můžete vybalancovat klasickými černými kalhotami. Noste i další barvy duhy – pastelovou modrou, šeříkovou, zelenou nebo žlutou.

2. Decentně zdůrazněte své přednosti – rozparkem nebo volány

Zdůraznit své přednosti můžete i jinak než hlubokým výstřihem a minisukní. Pořiďte si dlouhé nebo midi šaty s decentním rozparkem, jemnými volány, květinovým vzorem nebo přepásáním v pase, které zvýrazní vaši figuru.

V naší podzimní kolekci najdete midi šaty s jemným potiskem a dlouhými rukávy. Šaty oblékněte s teplými punčocháči, pohodlnými kotníkovými botami, delším svetrem a kabátem.

3. Vhodně zvolené vzory oživí váš look

Možná máte ke vzorům stejný vztah jako k výrazným barvám. I zde platí, že méně znamená více, proto volte raději drobnější vzory (ty větší mohou totiž přidat několik kilo navíc) dle posledních trendů.

Tuto sezonu se nosí převážně ty květinové, dále také jemné proužky nebo drobné puntíky s nádechem retra nebo batika. Důležité je vybrat si oblečení, které vám skvěle sedne. O dvě čísla větší tričko s velkými květy bude lichotit málokomu.   

4. Nadčasové kousky sluší ženám každého věku

Máte-li v plánu obnovu šatníku, nebojte se zainvestovat do kvalitních kousků. Mezi ty základní, ve kterých budete vypadat skvěle i po padesátce, patří zcela jistě i koženková bunda. Světlejším typům může černá varianta připadat příliš tvrdá, v tomto případě zvolte vínovou, hnědou, fialovou, žlutou nebo červenou.

Co se týká denimu, zde vybírejte s ohledem na váš věk. Děravá kolena, flitry, štrasové kamínky nebo výrazné šisování přenechte mladším ženám a vy si pořiďte jednoduché jeansy rovného střihu nebo se zvonovými nohavicemi bez zbytečných ozdob.

5. Nezapomínejte na doplňky

Volba kabelky toho o ženě spoustu napoví, zvolte tedy nadčasový univerzální kousek, který využijete k různým příležitostem. Tím může být například černá kabelka střední velikosti s jemnými detaily a několika úchyty, díky kterým ji můžete využít také jako batoh.

Dalším ideálním adeptem na ten nejkrásnější doplněk vašeho šatníku je menší červená kabelka s delším popruhem pro nošení přes rameno. Červená sice patří mezi výraznější barvy, tento rok je ale velmi trendy plus oživí každý outfit v přírodních barvách. Základem je volit doplňky, které jsou nadčasové bez infantilních obrázků a zdobení.

Jste ve zralém věku? Jaká móda vás baví a co nejraději nosíte?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *