7 tipů, jak vypadat stylově a šik

K tomu, abyste vypadala vždy stylově a šik nemusíte mít skříň plnou designových kousků, ani osobního stylistu. Stačí, když budete dodržovat několik jednoduchých pravidel a už nikdy vás nebude trápit to, že kolegyni z vedlejšího oddělení to sluší víc než vám. Jak to udělat, aby oblečení pracovalo ve váš prospěch?

1. Ohrňte si rukávy

Pokud milujete nošení košil, nezapomeňte si ohrnout rukávy. Tento trik vás nebude stát ani korunu navíc, ale během několika vteřin vykouzlí draze vypadající a sjednocený outfit. Košile s takto ohrnutými rukávy vytvoří dojem, že vám byla ušita přímo na míru. Jak na to? Spodní část rukávu ohrňte až k loktům a poté ohrňte spodní část ještě jednou nebo dvakrát dle potřeby, tak aby manžeta zůstala viditelná.

2. Zastrčte si tričko do kalhot

Tričko, košili nebo halenku noste zastrčené do kalhot nebo sukně. Váš celkový vzhled bude vypadat sjednoceně, promyšleně a ženám menšího vzrůstu prodlouží postavu. Každému však nemusí být tato metoda příjemná, můžete však zvolit tzv. „French tuck“, neboli francouzský způsob, kdy si do kalhot zastrčíte pouze přední část trička a zadní část necháte volně viset.

3. Neodcházejte z domu bez doplňků

Nezapomínejte na šperky, které dokáží povznést váš outfit na zcela jinou úroveň, a to především pokud preferujete jednoduché a klasické oblečení. Díky šperkům se i v denimových kalhotách budete cítit velmi žensky. Správně zvolená kabelka dokáže udělat divy. A už dávno neplatí, že by měla ladit s obuví, její výběr by měl záviset na vašem celkovém sylu.

4. Naneste rtěnku

Nestíháte, ale i přesto chcete vypadat sofistikovaně a cítit se sebevědomě? Jeden z nejrychlejších make-up triků, který oživí celý váš vzhled je rtěnka. Pokud zvolíte minimalistické oční líčení, pak se nemusíte bát ani výrazné červené. S rtěnkou nezapomínejte také na pravidelnou aplikaci balzámu, který vaše rty na rtěnku připraví. Suché a popraskané rty se s ní moc nekamarádí.

5. Pečujte o své nehty

Upravené nehty jsou základ. Neznamená to, že musíte běhat každý týden na manikúru. Stačí mít nehty čisté, zapilované a nalakované například bezbarvým lakem. Špinavé a neupravené nehty totiž nezachrání ani drahý outfit.

6. Vyhněte se pomačkanému oblečení

Je-li to možné, nevycházejte z domu v pomačkaném oblečení. Nemáte čas na žehlení? Volte oblečení z nemačkavých materiálů jako je polyester, tencel nebo rajon. Ty stačí po vyprání zavěsit na ramínko. Po uschnutí vypadají jako čerstvě vyžehlené.

7. Oblékněte top na knoflíky

Nezáleží na věku, tělesných proporcích nebo na tom, jak vypadáte. Košile je kousek, ve kterém bude vypadat šik opravdu každá žena. Důkazem je klasický pařížský styl. Představte si Francouzku oděnou do jeansů, kvalitní obuvi a jednoduché bílé košile s barevným šátkem kolem krku. A nezapomeňte si ohrnout rukávy!

Bonusový tip

Zaměřte se na správné držení vašeho těla. Uvolněte ramena, narovnejte záda a usmějte se na sebe do zrcadla. Zvýšíte tak své sebevědomí, což se odrazí i ve vnímání vašeho okolí. Tento bod je snad nejdůležitější ze všech, protože pokud budete působit nejistě a nahrbeně, nepomůže vám skvělá manikúra, ani sladěný outfit od hlavy až k patě.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *