Šaty pro každou příležitost

Nejpohodlnější kousek z dámského šatníku? Za nás to jsou jednoznačně šaty. Nejenže je můžete nosit po celý rok, ale navíc jsou k dostání v různých barvách a stylech, takže si ty své vybere opravdu každá žena. Někdy však může být docela oříšek zvolit ty, které lichotí naší postavě, a které jsou vhodné pro danou příležitost. Proto jsme pro vás připravili článek, ve kterém najdete spoustu inspirace.

1. Midi šaty

Midi šaty jsou skvělou volbou v případě, že se chystáte na společenskou událost a nejste si jisté, zda zvolit krátké nebo dlouhé šaty. Jejich výhodou je, že vypadají skvěle na každém typu postavy. V zimě k nim obujte kotníkové boty, v létě zvolte sandálky a slaměný klobouk.

2. Šaty se spadenými rameny

Tento styl je skvělý pro ty, které chtějí odhalit pouze ramena. O tom, že jsou velkým hitem svědčí i fakt, že se s pravidelností objevují na přehlídkových molech. Jsou perfektní volbou na horké letní dny, zahradní slavnosti a neformální večírky.

3. Áčkové šaty

Šaty s áčkovým střihem lichotí ženám, které mají postavu typu hruška. Vypadají velmi žensky a oslníte jimi jak na společenských událostech, tak na víkendovém setkání s přáteli.

4. Mini šaty

Když si v roce 1965 oblékla modelka Jean Shrimpton na velkolepou událost Melbourne Cup mini šaty a ukázala světu své holé nohy, byl z toho skandál. V dnešní době jsou mini délky ještě více mini než tenkrát a zdaleka ne tak extravagantní. V mini šatech však přitáhnete pozornost. Ještě než tak učiníte, zamyslete se zda je pro vás tato délka opravdu vhodná a odpovídá požadovanému dress codu.  

5. Maxi šaty

V pohodlných maxi šatech můžete strávit den v plážovém klubu a stále bude vypadat velmi šik. A až budete vyrážet večer na skleničku, obujte k nim páskové sandálky a šperky. Každý si bude přát vypadat tak stylově, jako vy.

6. Košilové šaty

Preferujete ležérní styl? Pak si zamilujete košilové šaty. Jedná se o šaty volnějšího střihu, s límečkem a zapínáním na knoflíky. Pořídíte je v různých délkách a obout k nim můžete prakticky cokoliv. Od tenisek, sandálek, až po lodičky nebo kotníkové boty.

7. Koktejlky

Jak již název napovídá, jedná se o šaty, které jsou ideální volbou na nóbl večírky nebo na večer strávený v luxusním baru. Kombinují ležérní a formální styl a vyznačují se délkou lehce nad kolena.

8. Pouzdrové šaty

Tyto šaty podtrhnou vaši siluetu. Jsou nadčasové, jednoduché a perfektní volbou do divadla, na události formálnějšího rázu nebo do práce, pokud pracujete v bance nebo institucích, které vyžadují dress code business casual.

9. Asymetricky střižené šaty

Šaty s tzv. „šátkovým lemem“ jsou extra vzdušné a oblíbíte si je především v létě. Jejich spodní lem je asymetrický a vypadá jako několik šátků vedoucích od pasu směrem dolů tvořících asymetrickou sukni. Obujte k nim elegantní sandálky, malou kabelku, zvýrazněte pas páskem a vyražte na zahradní party.

10. Denimové šaty

Nemáte náladu na jeansy? Oblékněte si denimové šaty, které pořídíte v mnoha různých stylech a odstínech. Mezi absolutní stálice patří laclové šaty nebo propínací s kapsami. A kam v nich vyrazit? Na víkendovou procházku po městě, na nákupy nebo na večeři s kamarádkou.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *