Jarní módní trendy roku 2024
Jarní módní trendy roku 2024

Konečně jsme odložili zimní bundy a dočkali se jarního počasí. Kdy jindy než nyní vnést do našeho šatníku závan čerstvého vzduchu? Co se tuto sezónu nosí? Nechte se okouzlit výraznými barvami, jarními květinovými motivy, pohodlnými střihy, nadčasovým denimem a především udržitelností.

Jaké jsou jarní módní trendy sezony?

Metalické materiály

Možná jste si pořídila metalický kousek na oslavu příchodu nového roku. Skvělou zprávou je, že ho bez obav můžete vynosit po celý rok, a to především nyní na jaře. Lesklé materiály jsou tuto sezonu velmi trendy a nosí se v různých provedeních. Zakomponovat je do svého šatníku je jednodušší, než se může zdát. Zkuste stříbrnou bundu s jednoduchým bílým tričkem, pohodlnými khaki kalhotami a decentními sandálky nebo teniskami.

bunda Desigual Mika

Červená barva

Nejvýraznější barvou této sezony je jednoznačně červená, a to v sytém a ohnivém odstínu. Červená je energická, vášnivá a toužíte-li přitáhnout pozornost okolí, je sázkou na jistotu. Pokud se rozhodnete pro nákup oblečení v této barvě, doporučujeme nadčasový kousek, který vynosíte po několik sezon. Udělejte si radost a pořiďte si červené šaty bez rukávů, stylovou červenou sukni nebo koženkovou bundu z naší kolekce.

Volné střihy kalhot

Tato roční sezona je ve znamení komfortu. Odložte upnuté kalhoty a skinny jeansy na dno skříně a oblékněte si vzdušné kalhoty se širokými nohavicemi, ve kterých vám bude příjemně i v teplém počasí. V naší kolekci najdete nejen kalhoty ve sportovním stylu, s praktickými kapsami a šňůrkou v pase, ale také elegantnější varianty s barevným potiskem, ke kterým stačí obléknout bílou košili a jemné páskové sandály.

Květinový potisk

Potisk lístků a květin je součástí každé jarní kolekce. Jaro je období, kdy jsme připraveny vpustit do svého šatníku více barev a ženských, přírodních motivů. Jinak tomu není ani letos. Šaty různých délek zdobí květinové motivy v drobných i výrazných provedeních. Kopretiny, orchideje a palmy najdete v naší aktuální kolekci.

Šátky v barvách duhy

A zapomínat nesmíme ani na doplňky. Pokud bychom měli zmínit pouze jeden trend tohoto jara, pak to budou jemné plisované šátky ve svěžích jarních barvách. Krásně oživí každý outfit a nosit je můžete na několik různých způsobů – klasicky kolem krku, ve vlasech nebo jako extra oživení kabelky. Který byste si vybrala?

Nadčasový denim

Denim byl, je a bude součástí módního světa, a to v mnoha různých podobách. Tuto sezonu se nebojte zahalit do denimu od hlavy až k patě. Trend „denim on denim“ velí, že je naprosto v pořádku kombinovat různé odstíny denimu od baby blue, tmavé námořnické, seprané indigo až po šedivé odstíny. Našim tipem jsou stylové denimové šortky v kombinaci s lehce oversized bundou, kterou zdobí jemné geometrické výšivky. K šortkám oblékněte bílý nebo barevný top a bílé tenisky.

Udržitelnost

Pro výše uvedené jarní trendy je klíčová především udržitelnost. Stále více se mluví o negativním dopadu textilního průmyslu na životní prostředí, a proto se módní značky začínají zaměřovat na odpovědnější výrobní postupy. Těmi jsou například snižování emisí oxidu uhličitého během výrobního procesu, využití ekologických materiálů a upcyklování oblečení. Více o udržitelnosti v módním průmyslu si můžete přečíst v našem předešlém článku o udržitelnosti.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *