Jarní trendy 2023

Jaro jsme oficiálně přivítali již před několika dny a nyní už netrpělivě čekáme na hřejivé počasí, během kterého můžeme vyvětrat naše oblíbené jarní kousky. Máte zálusk na něco nového? Poradíme vám, jaké trendy se budou tuto sezonu nosit.

Kdybychom měli jarní trendy shrnout do několika slov, byla by to: praktičnost, krátké délky, barvy a denim. Ano, denim se bude opět nosit na všechny způsoby, každodenní shon si oživíme krásnými pastelovými barvami a hrát si budeme s délkami sukní, bund a topů. Věříme, že si v našem seznamu každá z vás najde to své.

Denim od hlavy až k patě

Denim neomrzí snad nikdy. Proto se i tuto sezonu budou nosit jeansové kalhoty, sukně, košile, bundy, šaty, vesty a kabelky, a to klidně hezky dohromady. Denimové oblečení s propracovanými a ozdobnými detaily v podobě nášivek, obrázků nebo cvočků budou hitem číslo jedna, hned vedle oblíbeného upcyclingu, kdy můžete bez obav zrecyklovat starší obnošený kousek a udělat z něho nový.

Kapes není nikdy dost

Baví vás praktické trendy? Pak si zamilujete kapsáče, které byly pro módní návrháře tak obrovskou inspirací, že se cargo kapsy začaly objevovat také na šortkách, sukních a šatech. Výhodu vidíme v tom, že si s sebou nemusíte brát kabelku, protože veškeré nezbytnosti uložíte do kapes.

Velký návrat bokovek

Někým milované, někým zatracované. Necháme na vás, ke které skupině se přikloníte. Bokovky dominují více jak polovině módních kolekcí a pro jejich zvýraznění jsou k vidění převážně s krátkými topy, které odhalují vypracované břišní svaly. Pokud nechcete s kůží na trh, oblékněte k nim delší blejzr.

Krátké „cropped“ bundy

A aby těch odhalujících trendů nebylo málo, jako další tu máme bundy ve zkráceném střihu. Skvěle se hodí právě k bokovkám, ale obléknout si je můžete také na přiléhavé šaty. Zvolte klasickou denimovou bundu s tropickým potiskem nebo bundu v krásné pudrově růžové barvě.

Oživení v podobě pastelových barev

Jako každou módní sezonu, tak i tuto se budou nosit krásné pastelové barvy. Kdy jindy se do nich obléknout než po dlouhé šedivé zimě? V naší jarní/letní kolekci si vybere každý. Parádu uděláte ve výše uvedené růžové bundě nebo dlouhých šatech s prostřihy na ramenou. Stačí vám jen špetka barvy? Pak zvolte originální tričko s krátkými rukávy v černobílém provedení s růžovým panelem.

Efekt ombré dodávající na ženskosti

V našem výčtu jsme nezapomněli ani na stylové potisky a vzory. Mezi ten největší patří ombré. Jedná se o efekt, kdy se barvy vpíjí jedna do druhé a vytváří originální souhru. Jak se k sobě barvy hodí a nehodí, hoďte za hlavu, postupné přechody se postarají o dokonalý výsledek.

Ombré vypadá stylově na midi šatech s tenkými ramínky a nařaseným detailem na hrudi. Jste spíše kalhotový typ? Zvolte kalhoty volnějšího střihu a k tomu bílý top.

Elegantní pouzdrové sukně

Minulý rok se ve velkém nosily mikro sukně a krátké délky. Letos vás snad potěšíme pouzdrovými sukněmi, jejichž délka dosahuje minimálně ke kolenům. Trendy jsou sukně koženkové, denimové, květované, volba je jen na vás.

Naším tipem jsou přiléhavé sukně s barevnými motivy, nařaseným lemem a ladícím topem. A až se venku opravdu hodně oteplí, uvítáte žlutou sukni s květinami a vysokým rozparkem.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *