K vodě jedině stylově

Je úplně jedno, jestli budete letošní dovolenou trávit v Řecku, na místním koupališti nebo u Máchova jezera. V každém případě se budete chtít u vody cítit krásně a sebevědomě. Docílit toho není až tak složité, na pláži toho k životu totiž moc nepotřebujeme a pozornost stačí věnovat pouze několika detailům. Jaké to jsou?

Každá žena chce vypadat, pokud možno co nejlépe a v období plavkové sezony to platí dvojnásob. Zapomeňte na to, že máte nějaké to kilo navíc a zaměřte se na detaily, které vám zvednou sebevědomí a zpříjemní den strávený u vody.

Pořiďte si plážovou tuniku

Na přebíhání z lehátka k baru vám skvěle poslouží lehké a vzdušné plážové šaty, kimono nebo tunika. Nejen že díky svému střihu zakryjí kila navíc v oblasti bříška a boků, ale obléknete je raz dva. Tunika je pohodlná, stylová a uschne vám rychleji než klasické šortky a tílko. 

Zaměřte se na vlasy

Vlasy dostávají na sluníčku pořádně zabrat, proto se kromě jejich následné péče zaměřte i na jejich úpravu. Slaná voda vám z nich na konci dne dokáže vyčarovat malé dredy, takže si je po každém koupání rozčešte a zapleťte do francouzského copu. Pokud si vlasy nechcete namočit, pořiďte si barevný šátek a vytvořte si s ním na hlavě slušivý turban. Jak na to vám poradí bloggerka @kitchenette, která na svém Instagramovém profilu představila tři jednoduché způsoby vázání šátku.

Vsaďte na kvalitní osušku

Také krásný a kvalitní ručník vám dokáže zpříjemnit den u vody. Při výběru se zaměřte na jeho složení, ideální je samozřejmě bavlna, která je příjemná na dotek a již během chvilky dokáže osušit vaši mokrou pokožku.

Sjednoťte své doplňky

I na pláži platí, že doplňky dotváří váš celkový outfit. Není potřeba být slazená od hlavy až k patě, stačí se ještě předtím, než na sebe hodíte jakékoliv delší tričko, gumové žabky a plátěnou tašku s flitry, nad vaší volbou trošku zamyslet. Stylově vypadá kombinace slaměného klobouku s taškou ve stejném stylu. Pokud si hlavu před sluncem raději chráníte sportovní kšiltovku, zvolte k ní plážovou tašku v podobném stylu.

Skvěle padnoucí plavky

Bez plavek by to samozřejmě nešlo. Už dávno neplatí, že jednodílné plavky jsou pouze pro starší ženy nebo závodní plavkyně. V kolekcích módních značek se i letos objevují stylové jednodílné plavky v různých barevných variacích, které jsou určeny i pro mladší ročníky. Velkou výhodou je, že zakryjí bříško a pokud si potřebujete odskočit na oběd, stačí si přes ně uvázat šátek. V kolekci Desigual však najdete i klasické dvoudílné plavky s barevným tropickým potiskem, který tvoří krásný kontrast s opálenou pokožkou.

Pohodlná obuv

Žabky na pláž jsou klasikou. Někdy se však stává, že se nepříjemně zařezávají a ty nekvalitní v kombinaci s rozpálenou kůží způsobují spíše bolest. Volte raději ty s pěnovou stélkou nebo jednoduché slušivé pantofle, ve kterých můžete vyrazit později na procházku po místním letovisku.

Nezapomeňte na ochranu před sluníčkem

Největší královnu pláže z vás zaručeně udělá ochrana před slunečními paprsky v podobě kvalitních brýlí, klobouku a pravidelného používání opalovacích přípravků. Nezapomeňte na to, že sluníčko opaluje i přes mraky, proto nanášejte ochranné krémy v pravidelných intervalech a na obličej volte ochranu se silnějších faktorem. Nejen že na konci dne nebudete vypadat jako rajče, ale ušetříte si i nějakou tu vrásku navíc.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *