Jak vybrat šaty podle typu postavy

Možná máte nejraději jeansy a tričko, ale jednou za čas se zajisté naskytne příležitost, která vás donutí obléknout si společenský outfit. Ať už se chystáte do divadla, na firemní večírek nebo si jen chcete pořídit na léto několik vzdušných a pohodlných kousků, poradíme vám, jak si vybrat šaty, které vypadají skvěle nejen na ramínku, ale především na vaší postavě.

Při výběru šatů je důležité zohlednit na jakou příležitost se v nich chystáte a také typ vaší postavy. V šatech se musíte cítit jako ve své druhé kůži, jinak nebudete celý den myslet na nic jiného než na to, že vás škrtí a příliš obepínají určité partie. Správně zvolený střih zvýrazní vaše přednosti a schová to, na co nechcete příliš upozorňovat.

Jak vybrat šaty podle postavy?

Každá z nás je originál, ale všeobecně rozlišujeme několik základních typů postav a každému z nich lichotí jiné střihy oblečení. Zjistěte, jaký typ jste vy a mějte jasnou představu o tom, co sluší právě vám. S touto znalostí pro vás bude nakupování šatů snadné a zábavné.

Postava typu hruška

Tento typ poznáte jednoduše, má výrazné boky, jasně definovaný pas, úzká ramena a menší ňadra. Hlavním cílem je vybalancovat horní část těla s tou dolní, proto ženám s tímto typem postavy sluší šaty s volánovými nebo nabíranými rukávy a s jednobarevnou spodní částí v tmavých odstínech. Vyvarujte se oversize beztvarým kouskům a obepnutým šatům, se kterými asymetrického looku nelze dosáhnout.

Šaty Desigual Montgomery

Postava typu přesýpací hodiny

Žena, která je typ přesýpací hodiny se může chlubit štíhlým pasem a ženskými křivkami, symetrickou a krásně vybalancovanou postavou, kdy ramena a boky jsou stejně široké. V tomto případě vybírejte šaty, které váš útlý pas a souměrnou postavu podtrhnou. Nebojte se šatů, které obepínají vaši postavu, zvolte například pouzdrové nebo zavinovací. Pokud se vám líbí trendy oversize šaty, doplňte je páskem, který je především letos velmi trendy záležitostí.

Šaty Desigual Tamara

Postava typu jablko

Tento typ postavy má ramena širší než boky a plný pas. Je proto důležité zaměřit se na výběr doplňků, které odvedou pozornost od problematických partií. Skvělým řešením jsou pásky, které lépe definuji pas nebo výrazné šperky. Nebojte se také ukázat své dlouhé a vypracované nohy. Slušet vám budou áčkové šaty, které vybalancují horní i dolní část těla. Dále šaty se svislými proužky, výstřihy do V, tuniky a midi šaty v tmavých barvách.

Šaty Desigual Memphis

Postava typu obdélník

Obdélníkový neboli atletický typ postavy je souměrný, ramena i boky jsou stejně široké a zadeček spíše plochý. Váha je rovnoměrně rozložena po celém těle. Tento typ postavy potřebuje zvýraznit a vytvořit křivky, proto mu budou slušet šaty s nabíranými detaily a volány, a to především v oblasti bříška a boků. Skvělou volbou jsou asymetrické a zavinovací šaty nebo šaty se zavazováním za krkem s květinovým potiskem a ozdobnými ornamenty. Pásek krásně zvýrazní úzký pas.

Šaty Desigual Perth

Postava typu obrácený trojúhelník

V tomto případě se jedná o opak hrušky, kdy jsou ramena širší než boky a pas je nevýrazný. Je potřeba opticky rozšířit boky a zúžit ramena. Šaty s nařasenými detaily a volány jsou dovolené, ale pouze pokud se nachází ve spodní části. V horní části by měly mít šaty jednoduchý design bez výrazných ozdob a v tlumených barvách. Slušet vám bude výstřih do V.

Šaty Desigual Filadelfia
Sdílet

One thought on “JAK VYBRAT ŠATY PODLE TYPU POSTAVY”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *