Must have letního šatníku - oversize košile

Také míváte dny, kdy se vám nechce řešit co si obléknete a nejraději byste si na sebe vzaly tričko velikosti XXL? Máme pro vás skvělou zprávu! Nejenže jsou tyto oversize kousky pohodlné, letos jsou navíc velmi trendy záležitostí. Přijít však na to, jak tento trend nosit může být docela náročná disciplína. Nechcete přece působit dojmem, že se právě chystáte do postele. Proto jste pro vás připravili několik tipů, díky kterým se stanete přebornicemi v nošení oversize košilí a triček.

Oblečení volného střihu se stalo populární již kolem roku 1920. V té době zažil svět módy nečekaný obrat. Místo upnutých korzetů a úzkých sukní se začaly nosit beztvaré a volné oděvy. Ženy začaly upřednostňovat pohodlí v podobě vzdušných sukní a šatů. Nový trend podpořila svými módními návrhy například Coco Chanel. A právě od této doby má tento styl ve světě módy své čestné místo.

Nyní však máme léto v plném proudu, a proto je na čase být při tvorbě těchto oversize outfitů trošku kreativní. Jak na to?

Vytvořte uzel

Z oversize trička snadno vytvoříte aktuálně velmi moderní crop top, neboli krátký top. Stačí na přední straně uvázat uzel. Oblékněte k tomu kalhoty s vysokým pasem, které zvýrazní vaše proporce. Tričko bude vypadat skvěle také se sukní s délkou pod kolena. Šmrnc tomu dodají volány nebo zajímavý vzor.

košile Desigual Nola Tinta

Noste je jako šaty

Vlastníte o několik čísel delší a větší košili a nevíte co s ní? Noste ji jako šaty. Je jen na vás posoudit v jaké délce se cítíte komfortně. Zkombinujte ji s kozačkami a rázem získáte jednoduchý, ale výrazný outfit, ve kterém se v davu jen tak neztratíte.

tričko Desigual Luca Tutti Fruti

Zastrčte je do kalhot

Košile nebo tričko s výrazným grafickým potiskem vypadá skvěle také zastrčené do vašeho oblíbeného páru jeansů nebo bílých kalhot. Zvolte k tomu výrazné náušnice, krátkou bundu a máte outfit na koncert pod širým nebem jako dělaný.

tričko Desigual Bombay

Noste je uvolněně a nenuceně

Vyrážíte na sobotní procházku s kamarádkou nebo na trhy a jediné po čem toužíte je pohodlí? Vraťte se zpátky do devadesátek a oblékněte si oversize tričko přes volné kraťasy nebo kalhoty v chlapeckém stylu. K tomu tenisky a budete mít pocit, že na sobě vůbec nic nemáte.

tričko Desigual Mesh Love

Zamilujte si klasické kombo

V kombinování barev a vzorů máte zcela volnou ruku. Nesmrtelnou klasikou jsou však modré jeansy a bílá košile. Ledabyle si ohrňte manžety rukávů, několik spodních knoflíku nechte rozepnutých a do kalhot zastrčte pouze jednu přední část. Tímto lookem dáte světu najevo, že máte módu v malíčku. Ať už to doplníte teniskami nebo botami na podpatku, všechny tyto kombinace se hodí jak na brunch, tak na rande nebo na pracovní schůzku.

košile Desigual Lecce

Vyzkoušejte double denim

Denimová košile a jeansy tvoří dokonalou kombinaci, kterou nikdy nic nezkazíte. Navíc se dá nosit po celý rok. V létě vám postačí sandálky, v zimě je vyměňte za kozačky a vaši oblíbenou bundu.

košile Desigual Bluewai Denim

Rozepněte ji

Možná jste zdědila po muži z vaší domácnosti širokou košili s barevným potiskem, možná jste si takovou pořídila v letních výprodejích. Její střih není pro ženy až tak lichotivý, ale vy ji můžete nosit rozepnutou v kombinaci s úzkými kraťasy nebo jeansy. Ženskost jí dodáte tím, že si pod ni obléknete například krajkovou braletku.

košile Desigual Cremona Tutti Fruti

Líbí se vám oversize oblečení? Jak ho nejraději nosíte?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *